VirtuFit Etappe 2.0i – Review & Testrapport [2024]

Gepubliceerd door Kaz op

VirtuFit Etappe 2.0i

Wil je vanuit huis op een leuke en interactieve manier kunnen trainen? Dan sluit de VirtuFit Etappe 2.0i mogelijk perfect op je wensen aan.

Dit is binnen het huidige aanbod één van de beste spinningfietsen voor de enthousiaste thuissporter.

Veel trainingsmogelijkheden

Kies je voor de VirtuFit Etappe 2.0i? Dan kies je voor veel trainingsmogelijkheden. Heel veel trainingsmogelijkheden zelfs.

Deze spinningfiets beschikt namelijk over 24 weerstandsniveaus. Door met deze niveaus te variëren, vul je elke training op de gewenste manier in. Het leuke hierbij is dat je goed het verschil tussen de verschillende niveaus voelt.

Het gaat niet alleen om de weerstandsniveaus, maar ook om de trainingsprogramma’s. VirtuFit heeft namelijk 13 trainingsprogramma’s voorgeprogrammeerd.

Dit zijn bijvoorbeeld programma’s om vet te verbranden, programma’s om aan je conditie te werken en programma’s om in een bepaalde hartslagzone te trainen.

Met dank aan deze trainingsprogramma’s kun je heel veel kanten op met de VirtuFit Etappe 2.0i. Zelfs als je elke dag traint, zorg je elke dag voor een leuke en gevarieerde training.

Inclusief bluetooth

VirtuFit heeft ervoor gekozen om de VirtuFit Etappe 2.0i van een bluetoothontvanger te voorzien. Dankzij deze verbinding geniet je van nóg meer trainingsmogelijkheden. Het is hierdoor namelijk mogelijk om gebruik van verschillende trainingsapps te maken.

Hierbij kun je onder meer aan Fitshow, Kinomap en Zwift denken. Deze apps breiden de trainingsmogelijkheden verder uit, maar laten je ook kennismaken met een virtuele wereld.

Een virtuele wereld waarin je aan lessen deel kunt nemen en waarin je aan virtuele wedstrijden mee kunt doen.

Stabiele constructie

Bij het ontwikkelen van deze spinningfiets lag de focus op de enthousiaste thuissporter. Dit blijkt onder meer uit de constructie waar VirtuFit voor gekozen heeft.

Men heeft voor de beste materialen gekozen, waardoor deze spinningfiets een gewicht van 40,9 kilogram heeft.

Dankzij dit gewicht staat de spinningfiets als een huis. De spinningfiets geeft geen krimp, zelfs niet als je (heel) intensief traint.

In combinatie met het vliegwiel van 22 kilogram zorgt dit voor een hele fijne training. Je traint niet alleen intensief, maar je traint ook nog efficiënt.

Dát is te danken aan de vloeiende bewegingen die je op deze spinningfiets maakt. Het zware gewicht en het zware vliegwiel zorgen voor vloeiende en soepele bewegingen.

Je bent altijd in balans, de spinningfiets is altijd in balans en elke trapbeweging is raak!

Geheel naar wens te verstellen

De VirtuFit Etappe 2.0i is een ergonomische spinningfiets. Onder meer het zadel en het stuur zijn op tal van manieren te verstellen.

Bij het stuur gaat het om verstelbaarheid in hoogte; stel het stuur op de gewenste hoogte in en je neemt altijd een aangename zithouding aan.

Met het zadel kun je nog meer kanten op. Dit zadel kun je zowel horizontaal als verticaal verstellen. De maximale hoogte is 112 centimeter, terwijl je het zadel horizontaal op de millimeter nauwkeurig instelt.

Dit komt de ergonomie – en daarmee het gebruiksgemak – alleen maar ten goede.

Bijkomend voordeel: deze spinningfiets is van verstelbare elbow pads voorzien. Stel deze pads naar wens in en je kunt een liggende houding aannemen. Net zoals je dat op een ‘normale’ racefiets doet.

Enkele handige extra’s

Dat de VirtuFit Etappe 2.0i veel te bieden heeft, blijkt uit bovenstaande voordelen. Met dank aan enkele handige extra’s is dit gewoonweg een hele praktische spinningfiets.

De fiets beschikt bijvoorbeeld over een tablethouder, over een bidonhouder en over een kabel van 1,5 meter lang.

Wil je de spinningfiets af en toe kunnen verplaatsen? Geen probleem; VirtuFit heeft deze spinningfiets ook nog van PU transportwielen voorzien.

Duidelijk LED scherm

Tijdens het trainen houdt deze spinningfiets de belangrijkste waarden bij. Deze waarden lees je vervolgens moeiteloos van het duidelijke LED scherm af. Het gaat hierbij onder meer om de snelheid, de afstand en het aantal verbrande calorieën.

Wil je tijdens het trainen je hartslag monitoren? Dat is mogelijk dankzij de handsensoren in het stuur. Het is ook mogelijk om een borstband te dragen; middels een draadloze verbinding communiceert de borstband vervolgens met de VirtuFit Etappe 2.0i.

Top kwaliteit

Het Nederlandse merk VirtuFit staat te boek als één van de beste merken. Met dank aan het veelzijdige aanbod en aan de hoogwaardige kwaliteit.

Ook als je voor de Etappe 2.0i kiest, ben je van een sublieme kwaliteit verzekerd. Voor de enthousiaste thuissporter is dit simpelweg één van de beste spinbikes.


Meer van VirtuFit:


Categorieën: Reviews

Kaz

Kaz is onze spinningfiets reviewer. Hij houdt ervan om een spinningbike kritisch onder de loep te nemen en te beoordelen op de belangrijkste punten. Dankzij zijn ervaring in het spinning en onderhoud aan fitnessapparatuur, weet hij als geen ander waar hij op moet letten bij het testen van de bikes.

1 reactie

Michelle · april 7, 2024 op 5:49 pm

Bedankt voor de review! Betekent de connectiviteit met apps als Zwift ook dat de weerstand automatisch wordt aangepast wanneer je een programma fietst? Of moet je de weerstand handmatig aanpassen?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 11 =