VirtuFit Etappe 1 – Review & Ervaringen (Test 2024)

Gepubliceerd door Kaz op

VirtuFit Etappe 1

Een unieke en veelzijdige spinningfiets. Dat is de VirtuFit Etappe 1 in een notendop omschreven. Dit fitnessapparaat gebruik je niet alleen als spinbike, maar ook als crossapparaat.

Met deze spinningfiets heeft VirtuFit de wereld van spinningfietsen in ieder geval op weten te schudden.

Geschikt voor tal van trainingen

Met deze spinningfiets haal je je fietstrainingen naar binnen. Door enkele handige functies kun je namelijk tal van trainingen op deze spinningfiets uitvoeren.

Het is onder meer mogelijk om voor duurtrainingen. Doordat de kwaliteit dik in orde is, kun je urenlang achtereen gesloten van deze fiets gebruik maken.

Train je het liefste explosief en intensief? Dat is mogelijk dankzij de weerstandsknop. Draai aan deze knop en je maakt de training zwaarder of juist minder zwaar.

Ergonomische en sportieve houding

VirtuFit heeft bij deze spinningfiets voor een uniek stuur gezorgd. Dit stuur is namelijk grotendeels vergelijkbaar met het stuur van een racefiets.

Zo kun je een sportieve en ergonomische houding aannemen; ideaal als je een geoefende wielrenner bent.

Het stuur is bovendien voorzien van een rubberen laag. Zeker als je langdurig achter elkaar traint, komt deze laag goed van pas. De laag voelt zacht aan en voorkomt blaren aan de binnenkant van je hand.

Stabiele constructie

Dat de VirtuFit Etappe 1 voordelig geprijsd is, zie je niet aan de constructie terug. VirtuFit heeft voor deze fiets de beste materialen gebruikt én heeft gekozen voor een vliegwiel van 22 kilogram.

Dankzij dit vliegwiel geniet je van vloeiende en efficiënte trapbewegingen. Elke beweging die je maakt is raak, zonder dat je in onbalans komt. Door het eigen gewicht van 41,5 kilogram staat deze spinningfiets ook als een huis.

Vloeiende bewegingen

De vloeiende bewegingen komen door het vliegwiel van 22 kilogram, maar ook door de V-belt. Deze aandrijving zorgt voor een stille en vloeiende beweging van het vliegwiel. Ook hierdoor voer je elke training op een stabiele en fijne manier uit.

Deze industriële V-belt brengt overigens meer voordelen met zich mee. Zo dempt deze aandrijving het geluid flink, waardoor je óók ’s avonds laat nog kunt trainen.

Voor nagenoeg iedereen geschikt

VirtuFit heeft de Etappe 1 voorzien van een lange zadelpen. Doordat deze zadelpen hoog omhoog te schuiven is, is de maximale gebruikerslengte maar liefst 200 centimeter.

Doordat het maximale gebruikersgewicht 135 kilogram is, is deze spinningfiets voor nagenoeg iedereen geschikt.

Geheel naar wens te verstellen

Zowel het zadel als het stuur van de Etappe 1 zijn naar wens te verstellen. Opvallend hierbij is dat je het stuur ook horizontaal kunt verstellen.

Wil je net iets verder naar voren of naar achteren zitten? Met dank aan een handig mechanisme schuif je het zadel naar de gewenste plek toe.

Het zadel en stuur zijn uiteraard ook verticaal verstelbaar. Dankzij deze verstelmogelijkheden neem je altijd een fijne en ergonomische houding op de fiets aan.

Veel handige extra’s

De Etappe 1 is binnen het aanbod van VirtuFit één van de instapmodellen. Dat is echter niet terug te zien aan de vele handige extra’s. Zo kun je deze spinningfiets volledig waterpas afstellen; ideaal als je ‘m op een oneffen ondergrond neer wilt zetten.

Verder beschikt deze fiets over een bidonhouder, over transportwieltjes en fijne pedalen. Je kunt je voeten stevig in de pedalen vastmaken, waardoor je nog meer kracht kunt overbrengen.

Dit doe je niet alleen bij het trappen (naar beneden toe), maar ook bij het omhoog bewegen van je voeten. Daarmee lever je nog meer kracht op de pedalen af.

Duidelijke trainingscomputer

De VirtuFit Etappe 1 is van een duidelijke trainingscomputer voorzien. Via deze computer start je een training en hou je allerlei trainingswaarden in de gaten.

Het gaat hierbij onder meer om de snelheid, de tijd, de afstand, de omwentelingen per minuut en het aantal verbrande calorieën.

Wil je tijdens het trainen je hartslag nauwkeurig monitoren? Gebruik hier een hartslagband of hartslag horloge voor en koppel deze aan de VirtuFit Etappe 1. 

Al met al is de VirtuFit Etappe 1 een ideale spinningfiets voor thuisgebruik. Wil je je conditie verbeteren, aan de kracht in je benen werken of op je streefgewicht uitkomen?

Met de handige, veelzijdige en hoogwaardige VirtuFit Etappe 1 werk je gericht naar deze doelen toe. Ondertussen geniet je van veel gemak en van een uitmuntende kwaliteit. Voor deze fijne VirtuFit spinningfiets betaal je bovendien niet de hoofdprijs!


Meer van VirtuFit:


Categorieën: Reviews

Kaz

Kaz is onze spinningfiets reviewer. Hij houdt ervan om een spinningbike kritisch onder de loep te nemen en te beoordelen op de belangrijkste punten. Dankzij zijn ervaring in het spinning en onderhoud aan fitnessapparatuur, weet hij als geen ander waar hij op moet letten bij het testen van de bikes.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 5 =