Virtual spinning; alle informatie over virtueel fietsen vanuit huis

Gepubliceerd door Joni op

virtueel fietsen

Virtueel fietsen is leuk, interactief en is behoorlijk populair.

Deze populariteit is te danken aan apps als Zwift en CycleMasters. Deze apps hebben virtual spinning naar een ongekend hoog (en leuk) niveau gebracht.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over virtueel fietsen vanuit je huis.

Wat is virtual spinning precies?

Virtueel fietsen spinning

Een belangrijk voordeel van een spinfiets is de veelzijdigheid.

Je kunt op een rustige en recreatieve manier trainen, maar je kunt ook intensief trainen. Met virtual spinning is het óók nog mogelijk om interactief te trainen.

Bij virtual spinning fiets je als het ware in een virtuele wereld. Je ziet op het beeldscherm – bijvoorbeeld van je smartphone/tablet – een poppetje op een fiets zitten. Dat ben jij.

Zodra je kracht op de pedalen van je spinbike zet, beweegt dit poppetje zich voort.

Op deze manier kun je tal van spinninglessen volgen. Je traint hiermee niet alleen interactief, maar ook nog eens gericht.

De workouts die je al gevolgd hebt, worden bovendien in bijvoorbeeld CycleMasters niet meer weergegeven. Op die manier werk je steeds verder toe naar je gestelde doel.

Je kunt met virtual spinning echter ook mee doen aan fietswedstrijden. Dit zijn digitale wedstrijden waar mensen van over de gehele wereld aan mee doen.

Mocht je een echt geoefende fietser zijn, is het onwijs leuk om aan deze wedstrijden deel te nemen.

Wat heb je nodig om virtueel te fietsen?

Tablet virtual spinning app

Spreekt het virtueel fietsen thuis je wel aan? Dan zou je vier dingen nodig hebben:

  • Een goede spinning app. Alleen met een goede spinning app is het mogelijk om virtueel te fietsen. Wij geven hierbij de voorkeur aan CycleMasters; verderop in dit artikel vertellen we je hier graag iets meer over.
  • Een goede spinningfiets. Uiteraard heb je ook een goede spinningfiets nodig. Deze fiets moet van een prima kwaliteit zijn én moet te koppelen zijn aan de gekozen spinning app.
  • Een smartphone of tablet. Om van een spinning app gebruik te kunnen maken, heb je een smartphone of tablet nodig. Je installeert deze app op je smartphone/tablet, waarna je je smartphone/tablet aan je spinbike koppelt.
  • Voldoende tijd. Zodra je start met het virtueel fietsen, beleef je hier veel plezier aan. Daar zijn wij van overtuigd, waardoor wij je alvast aanraden om hier de nodige tijd voor vrij te maken. Zodra je eenmaal aan virtuele fietswedstrijden mee doet, werkt dit erg verslavend.

Voordelen van virtual spinning

Dat virtual spinning zo populair is geworden, is uiteraard niet zonder reden. Nee, dit heeft puur te maken met de vele voordelen van virtual spinning.

De belangrijkste voordelen hiervan bespreken we graag in het kort.

Eindeloze trainingsmogelijkheden

Dankzij virtual spinning geniet je plots van eindeloze trainingsmogelijkheden.

Je kunt online spinninglessen volgen, je kunt tegen vrienden strijden en je kunt deelnemen aan wedstrijden. Ongeacht op welke manier je wilt trainen, is dat met een goede spinning app mogelijk.

Tip: stel voor jezelf een bepaald trainingsdoel vast. Met een goede spinning app werk je vervolgens gericht naar dit doel toe. Grote kans dat je hiermee uiteindelijk je doel behaalt. En dat je hier een voldaan gevoel aan overhoudt!

Interactief = leuk

Eén van de belangrijkste voordelen van virtual spinning is de interactie.

Je tilt het fietsen op je spinningfiets naar een heel ander niveau, waar je ongetwijfeld veel plezier aan gaat beleven. Zoals hierboven al gesteld, hebben wij opgemerkt dat virtueel fietsen behoorlijk verslavend is.

Stok achter de deur

Heb je moeite om een vast trainingsschema te volgen? Dan komt het virtuele fietsen ook goed van pas.

Doordat je van een spinning app gebruik maakt, heb je eigenlijk een stok achter de deur.

Een stok achter de deur waardoor je altijd over de benodigde motivatie beschikt. Ook dit komt het uiteindelijke trainingsdoel alleen maar ten goede.

Relatief voordelig

Wil je graag virtueel fietsen thuis? Dan hoef je hier echt niet de hoofdprijs voor te betalen.

Voor de app CycleMasters betaal je bijvoorbeeld slechts 14 euro per maand.

CycleMasters: de beste app voor virtual spinning

App CycleMasters Virtual Spinning

Spreekt het principe van virtual spinning je aan? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar een goede spinning app.

Wij hebben zelf veel apps uitgeprobeerd en zijn tot de volgende conclusie gekomen: CycleMasters is verreweg de beste app.

Dit is onder meer te danken aan de compatibiliteit. Deze app is namelijk voor alle spinningfietsen geschikt. Ongeacht wat voor fiets je hebt en van welk merk deze fiets is.

Verder is het prettig dat je de lessen in het Nederlands kunt volgen. Je krijgt volledig in het Nederlands instructies van de instructeurs. Erg handig en prettig wat ons betreft.

Uiteraard biedt deze app ongekend veel trainingsmogelijkheden. Je kunt uit meerdere niveaus kiezen en de app houdt vervolgens al je workouts bij.

Gericht naar een doel toewerken met CycleMasters is hierdoor goed te doen.

Tot slot spreekt het prijskaartje ons erg aan. Voor CycleMasters betaal je maandelijks slechts 14 euro.

Voor dit bedrag breng je het fietsen op je spinningfiets naar een compleet ander (en leuker) niveau. Boven kun je het 14 dagen gratis uitproberen via de knop hieronder:Categorieën: Blogs

Joni

Joni is een grote spinning liefhebber en tevens werkzaam als indoor cycling instructeur in de sportschool. Ze verzorgt spinninglessen met veel plezier en weet daardoor als geen ander waar een goede spinningbike aan moet voldoen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 7 =