Is de aanschaf van een tweedehands spinningfiets verstandig?

Gepubliceerd door Joni op

Tweedehands spinningbike kopen

Voor een nieuwe spinningfiets moet je vrij diep in de buidel tasten. Je betaalt al snel een bedrag van 500 tot 1000 euro (of meer) voor een echt goede spinbike.

Heb je een dergelijk bedrag echter niet op de plank liggen? Of vind je het zonde om zoveel geld aan een nieuwe spinbike uit te geven? Dan kun je wellicht beter voor een tweedehands spinbike kiezen.

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om een spinbike te huren. Een nadeel daarvan is echter dat dit op de lange termijn niet al te voordelig is.

Mede daarom adviseren wij je om eens naar een tweedehands spinfiets te kijken. In dit artikel vertellen we je hier graag meer over.

Waarom voor een tweedehands spinningfiets kiezen?

Spinbike kopen tweedehands

Heb je je pijlen op een nieuwe spinningfiets gericht? Zoals we hierboven al gesteld hebben, kosten de nieuwe spinningfietsen behoorlijk veel geld.

Er zijn genoeg situaties te bedenken waarin je een dergelijk bedrag niet kunt of wilt betalen:

  • Als je niet zeker weet of een spinningfiets iets voor jou is. Heb je nog nooit eerder een spinningfiets voor thuis gekocht? Dan is het onverstandig om hier direct honderden euro’s aan uit te geven. Mogelijk vind je het toch minder leuk dan je gedacht had.
  • Als je niet al te veel eisen stelt. Hoef je niet per sé de nieuwste spinningfiets te hebben? Dan is de aanschaf van een gebruikte variant ook verstandiger. Je betaalt hier minder geld voor, terwijl de spinbike wel doet wat ‘ie moet doen.
  • Als je liever niet al te veel geld uitgeeft. Het is ook goed voor te stellen dat je liever niet al te veel geld uitgeeft. Het leven is al duur genoeg, dus waarom dan ook nog veel geld aan een nieuwe spinningfiets uitgeven?

Met andere woorden: kostentechnisch is een tweedehands spinningfiets interessant. Je betaalt niet al te veel geld, maar je bent wel van een prima spinfiets verzekerd.

Waarom niet voor een tweedehands spinningfiets kiezen?

Het is niet direct aan te raden om op zoek naar een tweedehands spinfiets te gaan.

Dit heeft met de volgende redenen te maken:

  • Je bent niet zeker van de staat van de spinfiets. Als je een tweedehands spinfiets koopt, is het altijd maar afwachten wat hier de staat van is. Het is namelijk lastig om de staat te beoordelen op basis van de foto’s en/of het verhaal van de verkoper.
  • Een tweedehands spinningfiets is niet super hygiënisch. Ben je nogal op je persoonlijke hygiëne gesteld? Dan is een gebruikte spinbike wellicht niet de beste optie voor je. De handvatten die je vast gaat houden, zijn immers al door (meerdere) bezwete handen vastgehouden.
  • De spinningbike valt niet meer binnen de garantieperiode. Bij de aanschaf van een nieuwe spinbike ben je van een lange garantieperiode verzekerd. Bij een tweedehands spinbike is die garantieperiode echter al verlopen. Mocht er onverhoopt iets kapot gaan, ben je hierdoor ‘de sjaak’.

Verder moet je rekening houden met het feit dat een tweedehands spinbike niet nieuw is.

Wat we hiermee bedoelen? Dat het veelal oudere modellen zijn die tweedehands aangeboden worden.

Aangezien dit oudere modellen zijn, beschikken deze modellen niet over de nieuwste technologieën en functies.

Hoe vind je de beste tweedehands spinningfiets?

Typenummer spinningfiets

Vind je zelf de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste tweedehands spinningfiets.

Voor deze zoektocht hebben wij één belangrijke algemene tip: zorg dat je heel kritisch bent.

Kom je online een advertentie tegen van een voordelige tweedehands spinningfiets? Kijk dan heel kritisch naar de advertentie, de foto’s en de verkoper.

Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het in 99% van de gevallen ook.

Verder zou je goed op de volgende factoren moeten letten:

  • Exacte typenummer: wat is het typenummer van de spinbike? Als je dat weet, kun je via het internet alle specificaties en dergelijke opzoeken.
  • Staat van de spinbike: wat is de technische staat van de spinbike? Ziet de spinbike er netjes uit? Maakt de spinbike geluid tijdens het trainen? En hoe is de spinbike door de jaren heen onderhouden? Belangrijke vragen om kritisch naar te kijken.
  • Aanbieder: uiteraard moet je ook goed naar de aanbieder kijken. Is het een aanbieder met een account van slechts 1 dag oud? Zorg dan dat je voorzichtig bent met het doen van biedingen. Mogelijk is dit een scam.
  • Prijskaartje: kijk ook heel kritisch naar het prijskaartje. Ben je bereid om het gevraagde bedrag te betalen? En is dit gevraagde bedrag in lijn met de staat/leeftijd van de spinbike?

Maak voor jezelf vooral een goede vergelijking. Is het wel voordeliger om een tweedehands spinbike te kopen? Of kun je beter voor een goedkopere nieuwe variant gaan?

Kijk wellicht ook nog eens naar het huren van een spinbike.

Na het maken van deze vergelijking kun je voor jezelf de knoop doorhakken.

Voordat je een tweedehands spinfiets gaat kopen, kun je het beste de spinfiets nog even in het echt bekijken. Mocht de spinfiets je dan niet bevallen, kun je alsnog afzien van de koop.

Categorieën: Blogs

Joni

Joni is een grote spinning liefhebber en tevens werkzaam als indoor cycling instructeur in de sportschool. Ze verzorgt spinninglessen met veel plezier en weet daardoor als geen ander waar een goede spinningbike aan moet voldoen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + dertien =