Wat is de beste spinningfiets met Zwift?

Gepubliceerd door Joni op

Spinningbikes met Zwift

Heb je interesse om een nieuwe spinningfiets aan te schaffen? Voordat je dit kunt doen, moet je goed over je wensen nadenken.

Wil je bijvoorbeeld op een interactieve manier kunnen trainen? Dan heb je absoluut een smart spinning bike nodig. Oftewel: een spinningfiets met Zwift.

Met een Zwift spinningfiets maak je optimaal gebruik van deze interactieve app. Deze app stelt je in staat om nog leuker, interactiever en uitdagender te trainen.

Maar, niet alle spinningbikes zijn compatibel met deze app. Neem daarom de onderstaande top 5 door, aangezien dit de 5 beste spinningfietsen met Zwift van dit moment zijn.

5 beste spinningfietsen met Zwift uitgelicht

Spreekt een spinningfiets met Zwift je nu al aan? Dan is het zaak om je wensen goed op een rijtje te zetten en om goed naar je budget te kijken.

Nadat je dat gedaan hebt, hoef je alleen nog maar de onderstaande 5 reviews door te nemen. In deze reviews maak je kennis met de 5 beste spinningfietsen met Zwift.

1. Senz Sports S5000

spinningbike-senz-sports-s5000

Wij zijn van mening dat de Senz Sports S5000 de beste spinningfiets met Zwift is. Deze spinningbike heeft veel te bieden, is van een uitmuntende kwaliteit en is ook nog voor de zwaardere trainingen geschikt.

Als je echt intensief wilt trainen, is dit maar al te goed mogelijk met de Senz Sports S5000.

Deze spinbike beschikt over een 18 kilogram zwaar vliegwiel. Dit vliegwiel wordt aangedreven door een V-belt, waardoor deze spinbike weinig tot geen lawaai produceert.

De weerstand wordt bepaald met behulp van een sterke magneet. Dankzij deze sterke magneet heb je de keuze uit maar liefst 32 weerstandsniveaus.

De Senz Sports S5000 beschikt ook nog over een vrijloopsysteem. Zodra je stopt met trappen, stoppen de pedalen met draaien.
2. Bowflex C7 Indoor Cycle

Bowflex C7 Indoor Cycle Spinningfiets met Zwift

Wil je voor een semiprofessionele spinbike gaan? En heb je ook het liefste een spinbike die niet al te veel ruimte in beslag neemt? Maar, moet de spinbike dan ook nog te koppelen aan Zwift zijn?

Dan kom je al snel bij de Bowflex C7 Indoor Cycle uit. Dit is een uitmuntende spinningfiets met Zwift.

Deze spinbike beschikt over een magnetisch weerstandsysteem, waardoor je de weerstand nauwkeurig in kunt stellen. Je maakt de trainingen hierdoor zo zwaar als je zelf maar wilt.

Bovendien beschikt deze spinbike over een touchscreen display, een verstelbaar stuur, stevige pedalen en een V-snaar. Dankzij deze snaar geniet je van een laag geluidsniveau tijdens het trainen.
3. Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7

Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7

Ben je bereid om veel geld aan je nieuwe spinningfiets met Zwift uit te geven? Kijk dan zeker naar de Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7.

Dit is volgens ons onderzoek de beste high-end spinningfiets met Zwift. Dit blijkt uit het prijskaartje, maar ook uit de algehele samenstelling.

Ten eerste valt direct de vorm van deze spinbike op. Deze spinbike heeft het vliegwiel aan de achterzijde zitten en ziet er onwijs sportief uit.

Belangrijkste voordeel hiervan is dat je een sportieve zithouding op deze crosstrainer aanneemt. Ten tweede vallen de trainingsmogelijkheden op. Zo heb je de keuze uit maar liefst 100 weerstandsniveaus.
4. Senz Sports S2000

spinningbike-senz-sports-s2000

Ben je het liefst zo voordelig mogelijk uit? Dan raden wij je de Senz Sports S2000 aan.

Deze vrij eenvoudige spinningfiets doet alles wat ‘ie moet doen, is te koppelen aan Zwift en is opvallend betaalbaar. Voor slechts een paar honderd euro ben je al de trotse eigenaar van deze spinbike.

Zeker voor de beginnende of recreatieve thuissporter is dit een geweldige optie. Deze spinbike heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding, een magnetisch weerstandsysteem en een V-belt.

Dankzij de V-belt geniet je van een fluisterstille training, terwijl je met het magnetische weerstandsysteem de trainingen nog aardig pittig kunt maken.
5. Schwinn 800IC

schwinn-800ic-spinbike

Ook de Schwinn 800IC is zeker het overwegen waard. Deze spinningfiets is aan Zwift te koppelen, maar ook aan andere fitnessapps. Dit stelt je in staat om op een veelzijdige en gevarieerde manier te trainen.

De trainingsmogelijkheden zijn sowieso uniek te noemen. Zo is deze spinbike, samen met Zwift, in staat om een gepersonaliseerde training voor je samen te stellen.

Met zo’n training werk je nog gerichter en beter naar je gestelde trainingsdoel toe.

Tijdens het trainen geniet je van een sportieve zithouding, handige extra’s en een algehele prima kwaliteit. De prijs-kwaliteitverhouding is ook prima te noemen.
Waarom voor een indoor fiets met Zwift kiezen?

Het is om meerdere redenen aan te raden om voor een indoor fiets met Zwift te kiezen:

  • Je maakt de trainingen hiermee een stuk leuker. Doordat je met Zwift op een interactieve en gevarieerde manier kunt trainen, maak je de trainingen een stuk leuker voor jezelf. Dit houdt de motivatie ook hoog, waardoor je nog beter naar het gestelde trainingsdoel toe kunt werken.
  • Je maakt de trainingen hiermee een stuk uitdagender. Met de app Zwift kun je je trainingen niet alleen leuker maken, maar ook nog een stuk uitdagender. Dit komt onder meer doordat je virtuele fietsroutes kunt fietsen, waarbij je mogelijk flinke bergen moet beklimmen. Dit voel je maar al te goed aan de verzuring en pijn in je benen. Heerlijk!
  • Je kunt je trainingsprestaties nog beter monitoren. Alle trainingen die je op een spinningfiets met Zwift uitvoert, worden direct naar de app gestuurd. Met deze app kun je vervolgens je trainingsprestaties op een prima manier monitoren. Je ziet hierdoor in ieder geval direct of je de gewenste prestatiegroei doormaakt.

Hoe kies je de beste spinningfiets met Zwift uit?

Training thuis spinningfiets

Heb je interesse om een spinningfiets met Zwift aan te schaffen? Wij raden je in dat geval één van bovenstaande spinningfietsen aan.

Deze fietsen doen wat ze moeten doen, zijn van de gewenste kwaliteit en hebben de nodige extra’s te bieden.

Maar, wat is dan voor jou de beste spinningfiets met Zwift?

Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je jezelf de onderstaande vragen stellen:

Op welke manier wil je op je spinningfiets trainen?

Wil je op een recreatieve manier trainen? Of wil je juist op een intensieve en mogelijk zelfs semiprofessionele manier trainen?

Dit is afhankelijk van de situatie waarin je je bevindt en wat je trainingsdoel is. Aan de hand van dit antwoord maak je al een flinke schifting in het aanbod.

De goedkopere spinningfietsen met Zwift zijn voor het recreatieve gebruik geschikt, terwijl de duurdere varianten voor het intensievere gebruik geschikt zijn.

Hoeveel geld wil je uitgeven aan je nieuwe spinningfiets?

Het mag duidelijk zijn dat je voor een spinningfiets met Zwift al snel het nodige geld kwijt bent. Maar, wij hebben wel opgemerkt dat de prijzen voor deze spinbikes flink uiteenlopen.

Je moet daarom goed nadenken over het budget dat je over hebt voor de aanschaf van je nieuwe spinbike met Zwift.

Over welke extra’s moet de spinningfiets met Zwift beschikken?

Zwift interactieve spinning training

Wil je bijvoorbeeld een spinningfiets met magnetische weerstand hebben? Wil je voor een spinningfiets met scherm gaan? Of wil je voor een spinningfiets met een hoog maximaal belastbaar gewicht kiezen?

Denk op voorhand goed na over de eisen die je stelt. Aan de hand van deze eisen maak je makkelijk een flinke schifting in het aanbod.

Wij raden je vooral aan om goed naar de handige extra’s, eigenschappen en functies van de spinningfiets te kijken.

Concolusie – Is een spinningfiets met Zwift aan te raden?

Ja, een spinningfiets met Zwift is absoluut aan te raden. Met dank aan de koppeling met deze app train je leuker, uitdagender en ook nog een stuk pittiger.

De app biedt ook nog voldoende analysemogelijkheden, waardoor je nog gerichter naar het gestelde trainingsdoel toewerkt.

De verschillende spinningfietsen met Zwift zijn in ieder geval van veel extra’s en specifieke eigenschappen voorzien.

Zet daarom goed je wensen en budget op een rijtje, waarna je op zoek naar de beste spinningfiets met Zwift kunt gaan. Wij raden je in ieder geval bovenstaande 5 varianten aan.


Categorieën: Blogs

Joni

Joni is een grote spinning liefhebber en tevens werkzaam als indoor cycling instructeur in de sportschool. Ze verzorgt spinninglessen met veel plezier en weet daardoor als geen ander waar een goede spinningbike aan moet voldoen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + 11 =