Wat is de beste spinningfiets met scherm?

Gepubliceerd door Joni op

spinningfietsen met een scherm

Op een spinningfiets kun je intensief, leuk en gevarieerd trainen. Om tijdens het trainen ook nog de optimale controle over de spinbike te behouden, kies je het beste voor een spinningfiets met scherm.

Dankzij het scherm geniet je van drie significante voordelen, waarover we je later meer vertellen.

In dit artikel laten we je eerst kennismaken met de beste spinningfietsen met scherm. Als je voor één van deze 5 spinningfietsen met scherm kiest, doe je volgens ons een meer dan prima aankoop.

5 beste spinningfietsen met scherm uitgelicht

De aanschaf van een spinbike met scherm is absoluut aan te raden.

Dat hebben veel fabrikanten ook doorgehad, aangezien veel fabrikanten hun spinningfietsen tegenwoordig van een duidelijk en groot scherm voorzien. Dit betekent dat je op dit moment uit de nodige spinbikes kunt kiezen.

Graag laten wij je hieronder kennismaken met de 5 beste spinningfietsen met scherm.

1. Schwinn 800IC

schwinn-800ic-spinbike

Wil je thuis op een intensieve en leuke manier kunnen trainen? Dan kun je niet om de Schwinn 800IC heen. Dit vinden wij de beste spinningfiets met scherm van dit moment.

Deze spinningfiets is van een groot scherm voorzien, waarmee je bijvoorbeeld optimaal van de verschillende apps gebruik kunt maken. Deze fiets is ook compatibel met Zwift.

De gehele samenstelling van deze indoor cycle is sowieso prima te noemen. Je kunt de weerstand flink ophogen, waardoor je intensief kunt trainen.

Daarbij neem je een sportieve en ergonomische zithouding aan en geniet je van een prima kwaliteit. En ook dankzij de fijne pedalen breng je bovendien de kracht optimaal over op de trappers.
2. Senz Sports S5000

spinningbike-senz-sports-s5000

De Senz Sports S5000 is ook een uitmuntende keuze voor de fanatieke thuissporter. Deze spinfiets is van een groot scherm voorzien, waarmee je de nodige kanten op kunt.

Het belangrijkste is dat je vanaf dit scherm alle trainingsprestaties af kunt lezen. Leg je je handen op de handsensoren? Dan lees je op het scherm ook nog je hartslag af. Ideaal!

Met deze spinfiets met scherm train je ook nog eens intensief. De magnetische weerstand kun je flink opvoeren, waardoor je veel kracht moet leveren. De V-belt zorgt ervoor dat de spinbike zelfs onder hevige belasting amper lawaai maakt.

Ondertussen geniet je ook nog van het handige vrijloopsysteem. Zodra je stopt met trappen, stoppen de pedalen met draaien. Maak je graag gebruik van Zwift? Ook dan is dit een prima optie voor je.
3. NordicTrack S10i

Indoor Cycle - NordicTrack S10i

Gaat je voorkeur uit naar een spinningfiets met TV scherm? Dan kun je voor een spinbike met los TV scherm kiezen, maar je kunt ook voor de NordicTrack S10i kiezen.

Deze spinbike is namelijk van een gigantisch scherm voorzien. Zoals je op de foto al kunt zien, is dit scherm echt gigantisch te noemen.

Dit biedt de nodige voordelen met zich mee. Zo is dit de ideale spinbike om gebruik te maken van interactieve apps. De route die je fietst, zie je duidelijk op het scherm voor je. Dit komt het plezier tijdens het fietsen alleen maar ten goede.

Wel moet je bij de NordicTrack S10i rekening houden met de aanschafprijs. Dit is simpelweg één van de duurdere spinningfietsen voor thuisgebruik van dit moment.
4. ProForm Smart Power 10.0 Pro

ProForm Smart Power 10.0 Pro Spinningfiets

Ook over de ProForm Smart Power 10.0 Pro Spinningfiets zijn wij uiterst te spreken. Deze spinningfiets is van een uitmuntende kwaliteit, biedt veel handige extra’s en beschikt over een reusachtig scherm.

Dankzij dit grote scherm is het mogelijk om nog leuker en interactiever te trainen.

Op het scherm kun je een virtuele fietsroute weer laten geven. Verder is het mogelijk om de weerstand flink op te voeren, dankzij het magnetische weerstandsysteem.

In totaal kun je uit maar liefst 22 weerstandsniveaus kiezen. Het gewenste weerstandsniveau stel je overigens makkelijk via het grote scherm in.
5. Bowflex C7 Indoor Cycle

Bowflex C7 Indoor Cycle Spinningfiets met Zwift

Deze top 5 van beste spinningfietsen met scherm sluiten we met de Bowflex C7 Indoor Cycle af. Wij zijn van mening dat dit een geweldige spinbike is, mede door het grote scherm.

Dit scherm heeft een vrij hoge hoek, waardoor je het vanuit elke zithouding perfect af kunt lezen. Met dit scherm kun je ook nog eens heel interactief trainen.

Wil je deze spinbike met scherm aanschaffen? Dan krijg je ook nog eens een draadloze hartslag armband meegeleverd.

Met deze armband hou je je hartslag tijdens het trainen nauwkeurig in de gaten. Het multifunctionele scherm biedt je bovendien de mogelijkheid om bijvoorbeeld naar Netflix te kijken. Subliem!
Waarom zou je voor een spinningfiets met scherm kiezen?

Er zijn meerdere redenen om voor een spinningfiets met scherm te kiezen:

  • Je kunt optimaal gebruik maken van de interactieve fitnessapps. Kies je bijvoorbeeld voor een spinningfiets met Zwift? Met Zwift kun je virtuele fietsroutes fietsen, waarbij je op het scherm je eigen karakter in de virtuele wereld rond ziet fietsen. Op deze manier train je niet alleen op een interactieve manier, maar beleef je ook nog meer plezier aan de training.
  • De trainingen worden een stuk leuker. Dit is te danken aan de interactieve fitnessapps, maar ook aan de andere mogelijkheden van een scherm. Zo is het bij meerdere spinningfietsen mogelijk om op het scherm naar Netflix of een andere streamingdienst te kijken. Mede hierdoor beleef je tijdens het trainen een stuk meer plezier.
  • Je kunt perfect je prestaties bijhouden. Ongeacht voor welke spinbike met scherm je kiest, kun je je prestaties perfect bijhouden. Deze worden overzichtelijk op het beeldscherm weergegeven, waardoor je bijvoorbeeld tijdig een tandje bij kunt schakelen.

Hoe kies je de beste spinningfiets met scherm?

spinningfiets met scherm training

Welke van bovenstaande spinbikes met scherm spreekt je het meeste aan? Dat is de vraag waar je nu over na moet gaan denken.

Om je hier een handje bij te helpen, zetten we de belangrijkste eigenschappen van de spinningfiets voor je op een rijtje.

Soort scherm

Het is belangrijk om onderscheid tussen de soorten schermen te maken:

  • Kleiner scherm. Je kunt kiezen voor een spinbike met een kleiner scherm. Dit kun je meer als een trainingscomputer zien. Zo’n scherm is hierdoor minder geschikt voor de interactieve apps.
  • Groter scherm. Je kunt ook prima kiezen voor een spinbike met een groter scherm. Dankzij de afmetingen van dit scherm kun je ‘m als een soort van televisie gebruiken. Ideaal voor de interactieve apps en het streamen van bijvoorbeeld Netflix.

Gewenste gebruik

Je moet ook goed nadenken over het gewenste gebruik van de spinbike. Wil je de spinbike voor recreatief gebruik inzetten? Of wil je als semiprofessionele sporter op de spinbike trainen?

Dit zijn belangrijke vragen om goed over na te denken.

Eigenschappen van de spinbike

Uiteraard moet je ook goed naar de eigenschappen van de spinbike kijken.

Over wat voor weerstandsysteem beschikt de spinbike bijvoorbeeld? Uit hoeveel weerstandsniveaus kun je kiezen? Kun je met de spinbike je hartslag meten? En waar is het vliegwiel van de spinbike gepositioneerd?

Het scherm en sommige van deze eigenschappen gaan hand in hand met elkaar. Zo moet je ook goed kijken naar de bediening van de spinbike.

Als je voor een spinbike met multifunctioneel touchscreen gaat, kun je het weerstandniveau via het scherm bedienen. Wel zo handig.

Overigens kun je ook nog met een schuin oog naar het prijskaartje kijken. De prijzen van de verschillende spinningfietsen met scherm lopen namelijk behoorlijk uiteen.

Conclusie – Is een spinningfiets met scherm aan te raden?

thuis spinningfiets magnetische weerstand

Ja, een spinningfiets met scherm is absoluut aan te raden. Met zo’n fiets geniet je van nog meer trainingsmogelijkheden en ervaar je nog meer plezier.

Wel moet je heel goed kijken naar de afmetingen van het scherm. Dit is nogal bepalend voor de manier waarop je van de spinbike en het scherm gebruik kunt maken.


Categorieën: Blogs

Joni

Joni is een grote spinning liefhebber en tevens werkzaam als indoor cycling instructeur in de sportschool. Ze verzorgt spinninglessen met veel plezier en weet daardoor als geen ander waar een goede spinningbike aan moet voldoen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =