Beste spinningfietsen met magnetische weerstand

Gepubliceerd door Joni op

spinningfietsen met magnetische weerstand

Wil je op je spinningfiets intensief kunnen trainen? Dan is het verstandig om voor een spinningfiets met magnetische weerstand te kiezen.

Met een magnetisch weerstandsysteem kun je niet alleen de weerstand flink opvoeren, maar je geniet ook nog van een (veel) lager geluidsniveau.

Over de voordelen van een magnetisch weerstandsysteem vertellen we je later meer. Eerst laten we je graag kennismaken met de 5 beste spinningfietsen met magnetische weerstand.

5 beste spinningfietsen met magnetische weerstand uitgelicht

Heb je interesse in de aanschaf van een spinningfiets met magnetische weerstand? Wij raden je dan aan om onderstaande reviews even door te nemen.

In deze reviews lees je namelijk alles over de 5 beste spinningfietsen met magnetische weerstand van dit moment.

1. Senz Sports S5000

spinningbike-senz-sports-s5000

De Senz Sports S5000 indoor cycle is volgens ons de beste spinningfiets met magnetische weerstand. Dit is niet alleen aan het weerstandsysteem te danken, maar ook aan veel andere pluspunten.

Zo is deze spinningfiets van een duidelijk scherm voorzien én kun je de S5000 koppelen aan verschillende fitness apps.

Dankzij de magnetische weerstand maak je de trainingen in ieder geval lekker pittig voor jezelf. Je hebt hierbij de keuze uit maar liefst 32 weerstandsniveaus.

Doordat je de weerstand nauwkeurig kunt regelen, train je altijd op de gewenste manier. Op deze spinningfiets is het ook nog geluidsstil en aangenaam fietsen.
2. VirtuFit Indoor Cycle S1

virtufit-indoor-cycle-s1

Gaat je voorkeur uit naar een relatief compacte spinningfiets met magnetische weerstand? Dan raden wij je graag de VirtuFit Indoor Cycle S1 aan.

Deze spinbike is vrij compact uitgevoerd, maar biedt meer dan voldoende trainingsmogelijkheden. Mede door het magnetische weerstandsysteem.

Met dit systeem kun je de weerstand nauwkeurig instellen. In combinatie met de V-snaar aandrijving voer je elke training ook nog eens geruisloos aan.

Ondertussen geniet je van een kantelbaar LCD display, fijne pedalen en een algehele prima kwaliteit. Ook valt het prijskaartje van deze spinbike mee.
3. Bowflex C7 Indoor Cycle

Bowflex C7 Indoor Cycle Spinningfiets met Zwift

Wil je graag voor het beste van het beste gaan? En ben je ook bereid om daarvoor (diep) in de buidel te tasten?

Dan raden wij je van harte de Bowflex C7 Indoor Cycle aan. Dit vinden wij namelijk de beste high-end spinningfiets met magnetische weerstand.

Voor deze spinbike betaal je relatief veel geld, maar je krijgt absoluut veel waar voor je geld. Zo heb je de keuze uit maar liefst 100 weerstandsniveaus!

Ook is het mogelijk om deze spinbike aan een app te koppelen, waardoor je op een interactieve manier kunt trainen.

Met dank aan het grote multifunctionele touchscreen hou je bovendien de totale controle tijdens het fietsen.

Kijk je graag naar een film of serie tijdens het fietsen? Ook dat is mogelijk; je kunt bijvoorbeeld Netflix streamen op dit beeldscherm.
4. Senz Sports S2000

spinningbike-senz-sports-s2000

Wil je graag een spinningfiets met magnetische weerstand, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Kies dan voor de Senz Sports S2000.

Dit is naar onze mening de beste goedkope spinningfiets met magnetische weerstand. Je betaalt hier namelijk slechts een paar honderd euro voor, terwijl de fiets talloze trainingsmogelijkheden biedt.

Dit komt door de bluetooth ontvanger, waardoor je ‘m aan fitnessapps kunt koppelen. Uiteraard kun je ook nauwkeurig de gewenste weerstand instellen.

Wat hierbij ook geweldig is, is dat deze spinbike aangedreven wordt door een V-belt. Deze snaar brengt nagenoeg geen geluid met zich mee, waardoor je op een aangename manier traint.
5. Flow Fitness Racer DSB600i Speed Bike

Flow Fitness Racer DSB600i Speed Bike

Heb je de perfecte spinningfiets met magnetische weerstand nog niet gevonden? Kijk dan eens naar de Flow Fitness Racer DSB600i Speed Bike.

Deze spinbike heeft bijzonder veel te bieden en is op een ideale manier samengesteld. Dit is onder meer aan de 19 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s te danken.

Daarnaast kun je uit maar liefst 32 weerstandsniveaus kiezen. Doordat je zoveel keuze hebt (dankzij de magnetische weerstand), train je altijd op de gewenste manier.

Hierbij is het ook nog mogelijk om deze spinbike aan je smartphone te koppelen. Dit stelt je in staat om nog leuker en interactiever te trainen.
Waarom voor een spinningfiets met magnetische weerstand kiezen?

schwinn-800ic-spinningfiets

Doe je er verstandig aan om voor een spinningfiets met magnetische weerstand te kiezen? Ja, zonder enige twijfel.

Door dit weerstandsysteem geniet je van belangrijke voordelen:

  • Je stelt de weerstand nauwkeurig in. Met dank aan de magnetische weerstand kun je de weerstand zeer nauwkeurig instellen. Dit stelt je in staat om op elke training op de gewenste manier in te vullen. Wil je nóg intensiever trainen dan normaal? Dan verhoog je de weerstand, waardoor je je benen nog beter traint.
  • Je geniet van een lager geluidsniveau. Dankzij de magnetische weerstand geniet je ook van een lager geluidsniveau. Dit is zeker het geval als je dit afzet tegen weerstand met een vilt blokje. Zo’n blokje maakt een hoop geluid, terwijl dit bij een magneet niet het geval is. Wil je van zo min mogelijk geluid genieten? Kies dan vooral voor een spinbike met een V-snaar.
  • De weerstand is makkelijk aan te passen. Ook is het een feit dat je de weerstand bij de meeste spinbikes op een makkelijke manier aan kunt passen. Dit doe je bij veel spinbikes bijvoorbeeld via het scherm of de trainingscomputer.

Hoe kies je de beste spinningfiets met magnetische weerstand uit?

thuis spinningfiets magnetische weerstand

Wil je graag de bovenstaande voordelen ervaren? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste spinningfiets met magnetische weerstand.

Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien je op veel belangrijke punten moet letten. Wat de belangrijkste aandachtspunten zijn, vertellen we je graag hieronder.

Gewenste gebruik

Het is allereerst belangrijk om goed over het gewenste gebruik na te denken. Wil je recreatief op de spinningfiets trainen? Of heb je de wens om (zeer) intensief op de spinningfiets te trainen?

Het gewenste gebruik is bepalend voor de spinningfietsen met magnetische weerstand waar je tussen kunt kiezen.

Aantal weerstandsniveaus

Het is niet zo dat elke spinbike met magnetische weerstand eenzelfde aantal weerstandsniveaus kent. Je moet daarom per spinbike goed nagaan tussen hoeveel weerstandsniveaus je kunt kiezen.

Dit varieert van bijvoorbeeld 20 niveaus tot aan maar liefst 100 niveaus.

Dit punt gaat hand in hand met bovengenoemd punt. Als je zeer intensief wilt trainen, heb je meer weerstandsniveaus nodig.

Trainingsmogelijkheden

Sowieso moet je bij een spinbike met magnetische weerstand goed naar de trainingsmogelijkheden kijken.

Kun je bijvoorbeeld uit meerdere programma’s kiezen? En is het ook mogelijk om de spinbike aan je smartphone te koppelen?

Als dat laatste mogelijk is, kun je op een leukere en interactievere manier trainen.

Budget

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat in alle prijsklassen goede spinningfietsen met magnetische weerstand te vinden zijn.

Denk in ieder geval wel goed na over je beschikbare budget.

Conclusie – Is een spinningfiets met magnetische weerstand aan te raden?

Ja, een spinningfiets met magnetische weerstand is zeker aan te raden.

Met zo’n spinbike ben je van veel trainingsmogelijkheden verzekerd en geniet je van een geluidsstille training.

Bovendien kun je uit een uitgebreid aanbod aan spinningfietsen met magnetische weerstand kiezen.

Ons advies: denk goed na over het gewenste gebruik en je wensen. Nadat je dat gedaan hebt, maak je snel een vergelijking tussen bovenstaande 5 beste spinningfietsen met magnetische weerstand.


Categorieën: Blogs

Joni

Joni is een grote spinning liefhebber en tevens werkzaam als indoor cycling instructeur in de sportschool. Ze verzorgt spinninglessen met veel plezier en weet daardoor als geen ander waar een goede spinningbike aan moet voldoen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × drie =