Spinningfiets huren: de voor- en nadelen op een rijtje

Gepubliceerd door Joni op

Spinningfiets huren

Wil je thuis graag de beschikking over een spinningfiets hebben? Dan heb je twee keuzes: je kunt een spinbike kopen of huren.

In dit artikel richten wij onze pijlen volledig op het huren van een spinningfiets.

Wat zijn de voordelen van het huren van een spinningfiets? Wat zijn de nadelen van het huren van een spinbike? En waar moet je rekening mee houden bij het huren van een spinfiets?

Dit zijn de vragen waar je in dit artikel een uitgebreid antwoord op vindt.

Wat is het huren van een spinningfiets precies?

Spinbike huren

Het huren van een spinningfiets is te vergelijken met het huren van een loopband.

Als je tijdelijk een loopband nodig hebt, is het zonde om hier veel geld aan uit te geven. In dat geval is het verstandiger om voor een bepaalde periode een loopband te huren.

Dat is ook het geval als je voor korte periode een spinningfiets nodig hebt.

Bij het huren van een spinningfiets staan enkele kenmerken centraal:

  • Geen bezit, maar gebruik: als je een spinbike huurt, word je hier niet de eigenaar van. Je hebt de spinningfiets alleen in bruikleen zonder dat je hier de eigenaar van wordt.
  • Voor een specifieke periode: in veel gevallen huur je een spinbike voor een bepaalde periode. Zo is het mogelijk om een spinfiets voor een periode van 1 of 2 maanden te huren.
  • Vast maandbedrag: bij het huren van een spinningfiets ben je verzekerd van een vast maandbedrag. Je kunt de kosten hierdoor perfect budgetteren, waarbij je ook niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wat zijn de voordelen van het huren van een spinningbike?

Om meerdere redenen is het huren van een spinningbike interessant. De belangrijkste voordelen bespreken we hieronder in het kort.

Ideaal voor de kortere periodes

Heb je voor slechts een korte periode een spinbike nodig? Dan is het onwijs zonde om hier enkele honderden euro’s aan te besteden.

Juist door een spinbike te huren, weet je de kosten voor de kortere periode laag te houden.

Ideaal voor een revalidatie

Revalidatie spinningfiets huren

Heb je recent een operatie ondergaan? Of staat er binnenkort een operatie bij je op de planning?

In beide gevallen moet je mogelijk revalideren, waarvoor een spinbike maar al te goed van pas kan komen.

Aangezien een revalidatie tijdelijk is, is het zonde om alléén voor de revalidatie een spinbike te kopen. Ook in dit geval is het dus verstandiger om een spinbike te huren.

Kostentechnisch interessant

Voor een korte periode is het huren van een spinbike de goedkoopste optie.

Je betaalt maandelijks een vast bedrag; dit bedrag is uiteraard veel lager dan het prijskaartje van een compleet nieuwe spinningfiets.

Ook is het vaak interessanter dan het kopen van een goedkope tweedehands spinningfiets.

Prima service

Bij het huren van een spinbike ben je ook van een prima service verzekerd. Je krijgt de spinbike bijvoorbeeld netjes thuis afgeleverd, waarna deze ook weer thuis opgehaald wordt.

Mocht er onverhoopt iets kapot aan de spinningfiets gaan, zorgt de verhuurder voor de benodigde reparatie.

Divers aanbod

Wil je naar aanleiding van dit artikel direct een spinningfiets huren? Dan is het goed om te weten dat je uit veel aanbieders kunt kiezen.

Hoe je precies de beste aanbieder selecteert, vertellen we je graag aan het einde van dit artikel. Feit is dat het fijn is dat je uit meerdere aanbieders kunt kiezen.

Wat zijn de nadelen van het huren van een spinningfiets?

Bij het huren van een spinningfiets moet je ook met nadelen rekening houden. De twee belangrijkste nadelen bespreken we hieronder in het kort.

Op de lange termijn niet voordelig

Heb je voor bijvoorbeeld 9 of 12 maanden een spinningfiets nodig? Dan is het veelal voordeliger om zelf een spinningfiets te kopen.

Het maandtarief van een huur-spinbike valt op zich mee, maar niet als je dit voor een langere periode doet.

Niet de nieuwste modellen

Veel aanbieders bieden de iets oudere modellen aan. Doordat dit iets oudere modellen zijn, ben je niet van de nieuwste mogelijkheden, functies en technologieën verzekerd.

Een spinningfiets huren: zó doe je dat

Spinbike huren of kopen

Heb je interesse om een spinningfiets te huren? Ga dan direct op zoek naar een geschikte aanbieder van huur spinningfietsen.

Je kunt deze in eigen land vinden, maar ook in bijvoorbeeld België.

Wij adviseren om het zo dicht mogelijk bij huis te zoeken. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam of Rotterdam? Dan kun je uit de nodige partijen kiezen die in deze steden actief zijn.

Uiteraard zou je ook goed naar het huurtarief moeten kijken. Laat je echter niet alleen door het huurtarief leiden. De voorwaarden, service en het soort spinningfiets zijn minstens net zo belangrijk.

Denk je een interessante aanbieder gevonden te hebben? Ga dan via het internet op zoek naar beoordelingen.

Indien je vooral negatieve beoordelingen tegenkomt, kun je uiteraard beter naar een andere verhuurder op zoek gaan.

Let tot slot heel goed op de looptijd van het huurcontract. Deze looptijd moet volledig passen bij je situatie en de wensen die je hebt.

Categorieën: Blogs

Joni

Joni is een grote spinning liefhebber en tevens werkzaam als indoor cycling instructeur in de sportschool. Ze verzorgt spinninglessen met veel plezier en weet daardoor als geen ander waar een goede spinningbike aan moet voldoen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + dertien =