Spinning kleding kopen? Dit heb je nodig!

Gepubliceerd door Joni op

Spinningkleding

Heb je recent een spinfiets gekocht? Of ga je binnenkort een spinfiets kopen?

Als je vanuit huis spinninglessen gaat volgen, is het belangrijk dat alle randvoorwaarden op orde zijn. Eén van de belangrijkste aandachtspunten is dat je je goed kleedt.

Welke spinning kleding je nodig hebt? In dit artikel bespreken we alle essentials voor een comfortabele spinning workout.

Spinningbroek

Spinningbroek

Aangezien je bij een spinningles lang op een klein zadel zit, kun je last van zadelpijn krijgen.

Om deze pijn zoveel mogelijk tegen te gaan, zou je een spinningbroek met zeem moeten kopen. Dit zeem zorgt voor een aangenamer gevoel en voorkomt dus zadelpijn.

Het advies is wel om het zeem af te stemmen op het soort spinningles.

Ga je echt een lange spinningles volgen? Dan kun je het beste voor een spinningbroek met dikker zeem kiezen. Bij de kortere spinninglessen kies je beter voor dunner zeem.

In het huidige aanbod vind je vrij veel spinningbroeken. Zo kun je voor een broek met korte pijpen kiezen, maar ook voor een driekwartsbroek.

Wat voor jou het beste is, hangt van je voorkeuren af. Durf in ieder geval te investeren in de beste spinningbroek. Met de beste spinningbroek maak je je trainingen alleen maar aangenamer.

Bonustip: draagt nooit ondergoed onder de spinningbroek. Een onderbroek zorgt namelijk alleen maar voor irritaties.   

Spinning shirt

Spinningshirt

Tijdens een spinning workout ga je ongetwijfeld zweten. Je moet daarom altijd een spinning shirt dragen die het vocht goed afvoert.

Op het moment dat dit niet het geval is, kleeft het shirt volledig aan je bovenlichaam af. Met name als je je shirt uit wilt trekken, zorgt dit voor een uitdaging.

Verder is het wenselijk dat het spinning shirt comfortabel is. Je kunt bijvoorbeeld voor een strak shirt kiezen, maar je kunt ook voor een wijder shirt kiezen.

Belangrijk is dat het shirt in ieder geval voor voldoende ventilatie zorgt.

Wil je het helemaal goed doen? Kies dan voor een lichtgewicht spinning shirt. Doordat het shirt weinig weegt, heb je niet eens door dat je een shirt aan hebt.

Spinning schoenen

Spinningkleding schoenen

Uiteraard is het zaak om goede spinning schoenen te dragen.

Met de juiste schoenen geniet je namelijk van het nodige gemak:

  • De schoenen zitten comfortabel. Dit betekent dat de schoenen strak om je voeten heen zitten, maar niet té strak.
  • Je kunt veel kracht overbrengen. De spinning schoenen maak je middels een kliksysteem aan de pedalen van je spinbike vast. Dat zorgt ervoor dat je veel kracht op de pedalen kunt zetten.

Op dit moment kun je uit veel soorten spinning schoenen kiezen. Voor zowel dames als voor heren hebben tal van merken prima spinning schoenen op de markt gebracht.

Iets waar je heel goed naar moet kijken, is naar de zool van de schoenen. De schoenen moeten namelijk hetzelfde systeem hebben als de pedalen van je spinningfiets.

Is dat niet het geval? Dan kun je de schoenen niet vastklikken in het pedaal.

Is het verplicht om speciale spinning schoenen te kopen? Nee, je bent tot niks verplicht. Desalniettemin is het wel aan te raden om altijd spinning schoenen te kopen. Met deze schoenen lever je gewoonweg de best mogelijke prestaties.

Wat is het nut van spinning kleding?

Heb je een spinningfiets gekocht? Dan ben je er nog niet wat betreft uitgaven. Er komen nog tal van extra uitgaven bij kijken, zoals bovenstaande spinning kleding.

Wat ons betreft is het verstandig om in de beste spinning kleding te investeren. Met deze kleding geniet je namelijk van tal van voordelen.

Ten eerste geniet je van het gewenste comfort. Tijdens een spinningles is het soms behoorlijk afzien, dus enig comfort is absoluut wenselijk. Ten tweede ben je in staat om de beste prestaties te leveren.

Draag je een goede spinning broek? Dan krijg je geen last van je achterwerk. Draag je een fijn spinning shirt? Dan voel je het shirt amper zitten tijdens het fietsen. En draag je de beste spinning schoenen? Dan kun je de meeste kracht overbrengen op de pedalen.

Tot slot zorgt goede spinning kleding voor veel plezier. Met de juiste kleding aan beleef je gewoonweg meer plezier aan de spinning workout.

Je hoeft bovendien aan niks anders te denken dan aan fietsen, fietsen en nog eens fietsen. Met de juiste spinningkleding zijn de randvoorwaarden altijd in orde!

Categorieën: Blogs

Joni

Joni is een grote spinning liefhebber en tevens werkzaam als indoor cycling instructeur in de sportschool. Ze verzorgt spinninglessen met veel plezier en weet daardoor als geen ander waar een goede spinningbike aan moet voldoen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 2 =