Spinning app: Welke opties zijn er voor online spinninglessen?

Gepubliceerd door Joni op

Beste spinningapps

Heb je interesse om deel te nemen aan spinninglessen?

Dan heb je twee mogelijkheden: je gaat naar de plaatselijke sportschool toe of je gaat online spinninglessen volgen.

Met online spinninglessen geniet je van veel voordelen:

  • Je bepaalt zelf wanneer je traint: bij spinning online ben je niet aan tijd of locatie gebonden. Overal waar je van je spinbike gebruik kunt maken, kun je de spinningles online volgen.
  • Je hebt geen last van pottenkijkers: als je in je huis traint, heb je geen last van pottenkijkers. Dat kan in een sportschool echter behoorlijk anders zijn.
  • Je kunt heel veel soorten lessen volgen: met een goede spinning app kun je uit heel veel soorten lessen kiezen. Op elk niveau – beginner & gevorderde – heb je voldoende mogelijkheden om lessen te kiezen.

Wat heb je nodig om online spinninglessen te volgen?

Om online spinninglessen te kunnen volgen, heb je vier dingen nodig.

Ten eerste heb je een smartphone of een tablet nodig. Op deze smartphone of tablet moet je een goede spinning app downloaden; dat is het tweede element dat je nodig hebt.

Ten derde heb je een goede spinbike nodig. Met een goede spinbike ben je in staat om online spinning op de gewenste manier uit te voeren.

Ten vierde heb je voldoende tijd nodig. Als je eenmaal van een goede spinning app gebruik maakt, werkt dit behoorlijk verslavend.

Wat is een goede spinning app?

Als je spinninglessen online wilt volgen, heb je dus een goede spinning app nodig.

De nadruk ligt hierbij op het woordje ‘goede’. Er bestaan namelijk de nodige apps, maar lang niet alle apps voldoen aan de verwachtingen.

Wij zijn in ieder geval op zoek gegaan naar de beste spinning app.

Uiteindelijk zijn wij in staat geweest om een top 3 samen te stellen:

1. CycleMasters

Spinning App CycleMasters

Met grote afstand is CycleMasters de beste spinning app van dit moment. Deze app is onwijs uitgebreid, is prettig in gebruik en biedt tal van mogelijkheden.

Bovendien is deze app compatibel met alle spinningfietsen; dat is bij veel andere spinning apps een ander verhaal.

Het fijne is dat de lessen van CycleMasters in het Nederlands beschikbaar zijn. Je krijgt in het Nederlands instructies van de instructeur, waardoor je precies weet wat je moet doen.

Leuk detail: deze app wordt ook in bijvoorbeeld een sportschool gebruikt. Sinds enige tijd is het echter ook mogelijk om met deze app thuis online spinninglessen te volgen.

Hierbij geniet je van veel gemak én van een divers aanbod van workouts. De app houdt ook nog eens bij welke workouts je al gevolgd hebt.

Voor deze app betaal je een bedrag van 14 euro per maand. Je kunt de app ook nog eerst even 14 dagen gratis uitproberen. Dat doe je gratis via deze link.

2. CycleGo

CycleGo Spinning App

Een andere app waar wij over te spreken zijn, is CycleGo. Deze app is minder uitgebreid dan CycleMasters, maar biedt alsnog voldoende mogelijkheden.

Zo is het ideaal dat je in deze app uit vier niveaus kunt kiezen: Beginner, Intermediate, Advanced en Pro.

Jammer genoeg is deze app niet in het Nederlands beschikbaar. De online spinninglessen die je volgt, moet je dus in het Engels volgen.

Nadat je de workout afgerond hebt, kun je de statistieken van de workout makkelijk opslaan. Eventueel kun je deze statistieken vervolgens via social media delen.

Bij CycleGo kun je uit drie abonnementen kiezen:

  • Maandabonnement: 2,99 euro per maand
  • Jaarabonnement: 29,99 euro per jaar
  • Onbeperkte toegang: 59,99 euro voor levenslange toegang

3. Zwift

Zwift Spinning App

Een app die niet alleen voor spinning geschikt is, is Zwift. Deze app wordt ook veel ingezet door mensen die thuis een fietstrainer hebben staan. Maar er zijn dus ook spinningfietsen waarop je Zwift kunt gebruiken.

Het leuke hierbij is dat je tegen mensen van over de gehele wereld kunt strijden. Op deze manier krijgen de online spinninglessen een extra dimensie.

Binnen Zwift kun je uit veel trainingsmogelijkheden kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor beginners-workouts kiezen, maar ook voor workouts voor ervaren trainers.

Jammer genoeg is deze app niet in het Nederlands beschikbaar.

Wil je van Zwift gebruik maken? Ga dan heel goed na of je spinningfiets wel compatibel met Zwift is.

Voor Zwift betaal je maandelijks een vast bedrag van 14,99 euro.

Spinning app gebruiken of YouTube filmpjes volgen?

Wil je graag virtuele spinning lessen volgen? Dan is ons advies om voor CycleMasters te kiezen.

Met deze spinning app kun je héél veel kanten op, geniet je van Nederlandse instructies en maak je elke training geheel naar wens.

Een andere optie die je hebt, is om een spinningles online gratis te volgen. Dat doe je door YouTube filmpjes te volgen.

In deze filmpjes zie je precies wat je moet doen, hoe je de weerstand in moet stellen en welk parcours je aflegt.

Wij raden je toch aan om voor CycleMasters te kiezen. De gratis filmpjes op YouTube zijn interessant, maar juist voor eenmalig gebruik.

Als je gericht wilt trainen, is het vele malen verstandiger om van CycleMasters gebruik te maken.

Categorieën: Blogs

Joni

Joni is een grote spinning liefhebber en tevens werkzaam als indoor cycling instructeur in de sportschool. Ze verzorgt spinninglessen met veel plezier en weet daardoor als geen ander waar een goede spinningbike aan moet voldoen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 2 =