Senz Sports S5000 – Review & Ervaringen (Test 2024)

Gepubliceerd door Kaz op

Senz Sports S5000

Een prachtige indoor cycle met veel mogelijkheden. Dat is in het kort de Senz Sports S5000 beschreven.

Dit merk heeft meerdere interessante spinningfietsen op de markt gebracht, maar met deze variant hebben ze zichzelf overtroffen.

Deze spinningfiets is voornamelijk voor intensief thuisgebruik geschikt.

Als je vanuit eigen huis op een aangename en leuke manier in beweging wilt komen, is dat met deze spinningfiets mogelijk.

De spinningfiets wordt echter ook voor professioneel gebruik ingezet. Onder meer personal trainers en aanbieders van bedrijfsfitness kiezen voor deze hoogwaardige spinningfiets van Senz Sports.

Fraai en ergonomisch design

Alleen het design al is reden om interesse in deze spinningfiets te hebben. Deze fiets ziet er geweldig uit, heeft een ergonomisch design en is geheel naar wens te verstellen.

Wat bij het design direct opvalt, is de kleurstelling. Senz Sports heeft voor een volledig zwarte fiets gekozen, waarbij enkele details in het chroom/zilver uitgevoerd zijn. Het design is hierdoor eenvoudig, maar wel bijzonder fraai.

Ideaal is dat je deze spinningfiets geheel op je lichaam aan kunt passen. Wil je het zadel net iets hoger of lager zetten? Met dank aan de knop aan de achterzijde stel je de hoogte van het zadel snel in.

Het is eveneens mogelijk om het zadel horizontaal te verstellen; hiermee neem je de perfecte zithouding aan.

Voor het horizontaal instellen van het zadel heeft Senz Sports voor een schuifmechanisme gekozen. Belangrijk voordeel hiervan is dat je het zadel tot op de millimeter nauwkeurig instelt.

Heb je het zadel naar wens ingesteld? Dan kun je het stuur ook nog in hoogte verstellen. Daarmee neem je al helemaal een perfecte en ergonomische houding op de fiets aan.

Met een maximaal gebruikersgewicht van 130 kilogram is deze spinningfiets door nagenoeg iedereen te gebruiken.

Erg veilig

Een gekend nadeel van een spinningfiets is dat deze een doortrapsysteem hebben. Zodra je je voeten van de pedalen aftrekt, blijven de pedalen doordraaien.

Zeker als je nog geen geoefende gebruiker van een spinningfiets bent, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Gelukkig beschikt de Senz Sports S5000 over een zogeheten vrijloopsysteem.

Dit betekent dat de pedalen stoppen met draaien, indien je zelf stopt met trappen. Nadat je met het trappen gestopt bent, kun je direct op een veilige manier van de spinningfiets afstappen. Dat een spinningfiets een dergelijk systeem heeft, is vrij uniek.

Geschikt voor intensief gebruik

Ga je graag tijdens je trainingen tot het uiterste? Met de Senz Sports S5000 behoort dit tot de mogelijkheden. Deze spinning fiets van Senz Sports is namelijk geschikt voor intensief gebruik.

Dit komt onder meer door het vliegwiel van 18 kilogram. Doordat dit vliegwiel vrij zwaar is, kun je een hoge weerstand instellen.

Dit zware vliegwiel zorgt er echter ook voor dat je bewegingen op een stabiele manier maakt. Je kunt veel kracht zetten, zonder dat de fiets of jijzelf in onbalans komen.

De perfecte balans komt onder meer door het gewicht van deze spinningfiets. De fiets zelf weegt 58 kilogram; ideaal voor intensief gebruik.

Fijne trainingscomputer

Senz Sports heeft bij de Sports S5000 gekozen voor een handige trainingscomputer. Op deze computer lees je tal van waarden af: afstand, tijd, snelheid, calorieverbruik, RPM, wattage en hartslag.

Dat je je hartslag op kunt meten, is mogelijk dankzij de handsensoren op het stuur.

Met bluetooth

De Senz Sports S5000 beschikt over een heuse bluetoothontvanger. Met dank aan deze ontvanger sluit je de spinning fiets op je smartphone of tablet aan.

Installeer bijvoorbeeld Zwift of Kinomap op je smartphone/tablet en je geniet van nóg meer trainingsmogelijkheden.

Dankzij bluetooth kun je onder meer tegen vrienden strijden op je spinningfiets. Je kunt ook deelnemen aan virtuele spinninglessen, aan virtuele fiets wedstrijden en je kunt al je trainingsprestaties bijhouden.

Magnetisch weerstandsysteem

Veel spinningfietsen zijn van een viltblokje voorzien. Bij de Sports S5000 heeft Senz Sports besloten om dit vooral niet te doen. In plaats van het viltblokje beschikt deze spinningfiets over een revolutionair magnetisch weerstandsysteem.

Dit weerstandsysteem tref je op niet alle spinningfietsen aan. Maar, gelukkig wel op de Senz Sports S5000.

Dankzij dit systeem geniet je van veel voordelen:

  • Je stelt de weerstand nauwkeurig in. Met dank aan de draaiknop stel je de weerstand zeer nauwkeurig in. Concreet betekent dit dat je elke training op je wensen aan laat sluiten.
  • Het systeem werkt geruisloos. Dit unieke weerstandsysteem werkt nagenoeg volledig geruisloos. Zeker ten opzichte van een viltblokje is het minimale geluidsniveau indrukwekkend.
  • Het systeem behoeft geen onderhoud. Dankzij het magnetisch weerstandsysteem is deze spinningfiets onderhoudsvrij. Normaal gesproken zou een viltblokje vervangen of onderhouden moeten worden, maar daar heb je bij de Senz Sports S5000 dus geen omkijken naar.

Soepele en vloeiende bewegingen

Senz Sports S5000

Op de Senz Sports S5000 maak je soepele en vloeiende bewegingen. Dit komt onder meer door het totaalgewicht van 58 kilogram en de vliegwielmassa van 18 kilogram.

Ook de industriële V-belt speelt hier een belangrijke rol bij. Veel spinningfietsen worden van een ketting voorzien, maar daar heeft Senz Sports niet voor gekozen. Zo’n ketting maakt een hoop lawaai, terwijl de V-belt van de Senz Sports S5000 nagenoeg geruisloos is.

Uitmuntende kwaliteit

Kies je voor een spinningfiets van Senz Sports? Dan kies je voor kwaliteit. Dit merk levert al geruime tijd geweldige spinningfietsen af, waarvan de Senz Sports S5000 één van de beste voorbeelden is.

Dit model is één van de topmodellen binnen het aanbod en dat merk je aan alles terug.

Doordat deze spinningfiets van een uitmuntende kwaliteit is, kun je ‘m zwaar belasten. Je kunt elke dag vanuit huis op een intensieve manier trainen.

Hierbij werk je gericht aan je conditie, aan het verbranden van calorieën of aan het opbouwen van kracht. Dankzij het zware vliegwiel is het namelijk mogelijk om je beenspieren gericht te trainen.

Al met al is de Senz Sports S5000 een ideale spinningfiets voor thuisgebruik.

De fiets is van een uitmuntende kwaliteit, biedt veel trainingsmogelijkheden, beschikt over bluetooth, beschikt over een geruisloze V-belt, beschikt over een zwaar vliegwiel en beschikt over een magnetisch weerstandsysteem.

Dat deze spinningfiets dan ook nog over een veilig vrijloopsysteem beschikt, maakt het totaalplaatje compleet. Voor de intensieve thuissporter is dit gewoonweg één van de beste spinningfietsen van dit moment!


Meer van Senz Sports:


Categorieën: Reviews

Kaz

Kaz is onze spinningfiets reviewer. Hij houdt ervan om een spinningbike kritisch onder de loep te nemen en te beoordelen op de belangrijkste punten. Dankzij zijn ervaring in het spinning en onderhoud aan fitnessapparatuur, weet hij als geen ander waar hij op moet letten bij het testen van de bikes.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − een =