Senz Sports S2000 – Review & ervaringen (Test 2024)

Gepubliceerd door Kaz op

senz sports s2000

Voor de beginnende thuissporter is de Senz Sports S2000 een sublieme spinningfiets. Deze fiets is betaalbaar, is van een prima kwaliteit en biedt tal van trainingsmogelijkheden.

Dit is onder meer te danken aan de bluetoothontvanger.

Ergonomisch design

Bij het ontwerpen van deze fiets heeft Senz louter de juiste keuzes gemaakt.

Zo is de fiets van de juiste materialen vervaardigd en is het design ergonomisch:

  • Zadel verstelbaar: het zadel is op twee manieren verstelbaar. Je kunt ‘m verticaal en horizontaal verstellen. Mocht je liever iets dichter op het stuur willen zitten, verschuif je het zadel iets naar voren. Dit doe je erg nauwkeurig, waardoor je altijd de ideale houding aanneemt.
  • Stuur verstelbaar: het stuur van de Senz Sports S2000 is makkelijk in hoogte verstelbaar. Stel het stuur op de gewenste hoogte in, stel het zadel op de gewenste manier in en geniet van een ergonomische houding.

Magnetisch weerstandsysteem

Veel spinningfietsen in deze prijsklasse beschikken over een eenvoudig weerstandsysteem. De keuze valt daarbij vaak op een viltblokje, maar Senz Sports heeft een andere keuze gemaakt.

De S2000 is namelijk van een heus magnetisch weerstandsysteem voorzien.

Dankzij dit weerstandsysteem stel je de weerstand erg nauwkeurig in. Dit doe je door aan de weerstandsknop te draaien, waarna je de weerstand direct in de pedalen voelt.

Dit systeem werkt niet alleen nauwkeurig, maar ook volledig geruisloos. Ideaal als je bijvoorbeeld op de vroege ochtend of late avond wilt trainen. Ook is het een groot voordeel dat dit systeem onderhoudsvrij is.

Bluetoothontvanger

Senz Sports heeft ervoor gekozen om de S2000 van een bluetoothontvanger te voorzien. Dankzij deze ontvanger koppel je makkelijk je smartphone of tablet aan deze spinbike.

Nadat je dit gedaan hebt, kun je van allerlei fitnessapps gebruik maken. Door van bijvoorbeeld Zwift gebruik te maken, breid je de trainingsmogelijkheden ongekend uit.

Deze spinbike van Senz Sports beschikt over unieke sensoren in het weerstandsysteem. Deze sensoren meten het wattage op en geven dit wattage door aan Zwift.

Op deze manier worden de trainingen nog realistischer. In deze prijsklasse is een dergelijk systeem oprecht uniek te noemen.

Nagenoeg geruisloos

De Senz Sports S2000 kun je te allen tijde gebruiken. Je bent namelijk van een prima kwaliteit verzekerd én van meerdere geruisloze onderdelen. Dit geldt voor het weerstandsysteem, maar ook voor de V-belt.

Veel spinningfietsen worden van een ketting voorzien, maar de S2000 beschikt over een V-belt. Deze snaar zorgt voor een vlekkeloze aandrijving zonder hierbij enig geluid te produceren.

Handig display

De Senz Sports S2000 is van een handig display voorzien. Via dit display lees je allerlei waarden af, terwijl je aan het fietsen bent. Het gaat hierbij onder meer om de verbrande calorieën, om de afgelegde afstand, om de verstreken tijd en om de actuele snelheid.

In het stuur van de S2000 zijn hartslagsensoren verwerkt. Leg je handen op deze sensoren en je ziet op het display wat je hartslag is.

Voor een nauwkeurigere meting kun je ook gebruik maken van een hartslagband. Deze band koppel je middels bluetooth rechtstreeks aan de Senz Sports S2000.

Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding

Deze spinbike van Senz Sports biedt veel mogelijkheden én is van een geweldige kwaliteit. Dit is te danken aan de gebruikte materialen, aan het slimme design en aan de hoogwaardige onderdelen.

Ondanks deze kwaliteit betaal je niet de hoofdprijs voor deze spinbike. De prijs-kwaliteitsverhouding is al met al uitmuntend te noemen.

Veelzijdig te gebruiken

De S2000 is voor allerlei thuissporters geschikt. Ben je een beginnende thuissporter? Dan sluit deze spinbike ongetwijfeld perfect op je wensen aan. Ben je een iets serieuzere thuissporter?

Ook dan kun je prima uit de voeten met de Senz Sports S2000. Dit komt onder meer door het magnetische weerstandsysteem en de toeclips pedalen.

Al met al is de Senz Sports S2000 een kwalitatieve en populaire spinningfiets. Een fiets die voor veel thuissporters geschikt is en waar je veel plezier aan gaat beleven. Dat de prijs ook nog zeer goed is, maakt het totaalplaatje compleet.


Meer van Senz Sports:


Categorieën: Reviews

Kaz

Kaz is onze spinningfiets reviewer. Hij houdt ervan om een spinningbike kritisch onder de loep te nemen en te beoordelen op de belangrijkste punten. Dankzij zijn ervaring in het spinning en onderhoud aan fitnessapparatuur, weet hij als geen ander waar hij op moet letten bij het testen van de bikes.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 12 =