Schwinn 800IC – Review & Ervaringen 2024 (Getest)

Gepubliceerd door Kaz op

Schwinn 800IC

Een kwalitatief hoogwaardige spinningfiets met tal van trainingsmogelijkheden. De Schwinn 800IC is op dit moment één van de interessantste spinningfietsen voor thuisgebruik.

Om vanuit je huis op een ideale manier te trainen, voldoet de Schwinn 800IC aan alle eisen.

Deze spinningfiets van Schwinn, voorheen IC8 genoemd, is één van de meest veelzijdige spinbikes van dit moment.

Ongeacht op welke manier je wilt trainen, is dit met deze Schwinn spinningfiets mogelijk.

Talloze trainingsvormen

Kies je voor de Schwinn 800IC? Dan kies je voor een spinningfiets waarmee je op veel verschillende manieren kunt trainen. Je kunt effectief, intensief en afwisselend met deze spinningfiets aan de slag.

Het trainingsdoel dat je voor ogen hebt, ga je met deze spinningfiets ongetwijfeld behalen. Wil je gericht aan de kracht in je benen werken?

Dat is mogelijk dankzij de weerstand die deze spinningfiets kan leveren. Wil je gericht aan je conditie werken? Dat is mogelijk dankzij de ergonomie en kwaliteit. Je kunt probleemloos urenlang achter elkaar op deze hoogwaardige spinningfiets trainen.

Gelijkmatige en efficiënte bewegingen

Bij de 800IC spinningfiets heeft Schwinn voor een vliegwiel van 18 kilogram gekozen. Met dank aan dit gewicht maak je zowel gelijkmatige als efficiënte bewegingen.

De bewegingen die je maakt, maak je allemaal op een stabiele manier. Je benen blijven gecontroleerd ronddraaien, waarbij je per omwenteling de nodige kracht levert. Dát is onder meer te danken aan de pedalen van deze spinningfiets.

Schwinn heeft voor pedalen met toe clips gekozen. Door aan de clips te trekken, maak je je voeten stevig vast in de pedalen.

Bij zowel het trappen (naar beneden toe) als bij het trekken (naar boven toe) breng je kracht over. Dit komt de efficiëntie van je bewegingen alleen maar ten goede.

Magnetisch weerstandsysteem

Het vliegwiel van de Schwinn 800IC is dik in orde, maar dit geldt minstens net zo erg voor het weerstandsysteem.

Veel spinningfietsen worden van viltblokjes voorzien, maar Schwinn heeft deze fiets van een magneet voorzien. Met dank aan deze magneet kun je uit maar liefst 100 weerstandsniveaus kiezen.

Hierbij komt het innovatieve Micro-Adjust systeem ook goed van pas. Met dit systeem stel je heel nauwkeurig het gewenste wattage in.

Door vervolgens met dat wattage te trappen, train je volledig op de gewenste manier. Al met al kun je met de Schwinn 800IC op heel veel manieren trainen.

Inclusief bluetoothontvanger

Dat een spinningfiets over bluetooth beschikt, is vrij uniek. Het feit dat de Schwinn 800IC over een bluetoothontvanger beschikt, maakt de spinningfiets erg uniek.

Door deze bluetoothontvanger train je op nog meer manieren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om van Zwift, Ridesocial of een andere app gebruik te maken.

Dankzij deze fitnessapps doe je mee aan virtuele spinninglessen, aan virtuele wedstrijden en aan virtuele challenges. Met dank aan deze fitnessapps kun je bovendien je trainingsprestaties bijhouden.

Inclusief houder en USB-oplaadpunt

Denk je gebruik te gaan maken van de fitnessapps?

Dan komen de houder en het USB-oplaadpunt goed van pas:

  • Houder: boven het display van de 800IC heeft Schwinn een handige houder aangebracht. Op deze houder kun je je smartphone of tablet leggen, waardoor je nóg interactiever traint. Uiteraard kun je dankzij deze houder tijdens het trainen ook naar je favoriete serie kijken.
  • USB-oplaadpunt: tijdens het fietsen laad je je smartphone of tablet moeiteloos op. Het USB-oplaadpunt werkt feilloos en is op een handige positie aangebracht.

Inclusief twee dumbellhouders

Met de Schwinn 800IC werk je ook gericht aan de kracht in je armen. Schwinn heeft deze spinningfiets namelijk van twee handige dumbellhouders voorzien.

Op deze houders kun je vinyl dumbells neerleggen, waarna je tijdens het fietsen met deze dumbells aan de slag kunt gaan.

Op de Schwinn 800IC van je dus twee vliegen in één klap: je werkt aan je beenspieren en je werkt aan je armspieren.

Ergonomisch en fraai design

De Schwinn 800IC is een lust voor het oog. Het onderstel ziet er strak uit, de kettingkast heeft een prachtige vorm en het vliegwiel ziet er strak uit.

Bovendien heeft Schwinn voor een fraaie kleurencombinatie gekozen. De grootste onderdelen zijn in een matgrijze kleur uitgevoerd, waarbij de rode details voor een fraai contrast zorgen.

Het design is niet alleen fraai, maar is ook ergonomisch. Dit komt onder meer doordat je zowel het stuur als het zadel op tal van manieren kunt vertellen. Het zadel is mogelijk om zowel horizontaal als verticaal te verstellen.

Wil je het zadel liever iets verder naar voren of naar achteren hebben? Met het schuifmechanisme van de Schwinn 800IC is het een fluitje om dit door te voeren.

Daarnaast kun je ook het stuur van deze spinningfiets naar wens instellen. Nadat je zowel het stuur als het zadel naar wens ingesteld hebt, neem je een ergonomische houding aan. Dit maakt het fietsen plezieriger, terwijl je ook nóg betere prestaties kunt leveren.

Duidelijke trainingscomputer

De Schwinn 800IC is standaard voorzien van een duidelijke trainingscomputer. Deze computer is vrij groot, is goed af te lezen en geeft veel informatie.

Onder meer de afstand, snelheid, trainingstijd, verbrande calorieën, aantal rotaties per minuut en hartslag worden op deze trainingscomputer weergegeven.

Wil je je hartslag tijdens het fietsen monitoren? Schaf dan de bijbehorende hartslagband aan. Deze hartslagband koppel je vervolgens aan de spinningfiets, waarna je op de trainingscomputer je actuele hartslag ziet staan.

Ideaal voor thuisgebruik

De Schwinn 800IC is een ideale spinningfiets voor thuisgebruik. Dit is aan bovenstaande voordelen te danken, maar ook aan enkele handige extra’s.

Zo beschikt deze spinningfiets over handige transportwieltjes; met deze wieltjes zet je de spinningfiets makkelijk op de gewenste plek in je woning.

Voor bijna iedereen geschikt

Deze Schwinn spinningfiets is geschikt voor mensen tot 1,95 centimeter lang. En deze spinningfiets heeft een maximaal gebruikersgewicht van 150 kilogram.

Deze facetten zorgen ervoor dat nagenoeg iedereen van deze Schwinn spinningfiets gebruik kan maken.

Al met al is de Schwinn 800IC een stabiele en veelzijdige spinningfiets voor thuisgebruik. Deze fiets stel je naar wens in, biedt tal van mogelijkheden en is geschikt voor intensieve trainingen.

Dankzij de uitmuntende Schwinn-kwaliteit ben je van veel aangename trainingsuren in de komende jaren verzekerd!


Meer van Schwinn:


Categorieën: Reviews

Kaz

Kaz is onze spinningfiets reviewer. Hij houdt ervan om een spinningbike kritisch onder de loep te nemen en te beoordelen op de belangrijkste punten. Dankzij zijn ervaring in het spinning en onderhoud aan fitnessapparatuur, weet hij als geen ander waar hij op moet letten bij het testen van de bikes.

1 reactie

Rob · januari 23, 2024 op 4:05 pm

Ik heb deze fiets staan en ben er heel blij mee. Maar het wordt op de diverse sites (en hier dus ook) niet duidelijk gemaakt dat de fiets NIET automatisch de weerstand vanuit apps als Zwift geeft. En dat is jammer.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + drie =