Schwinn 700IC – Ervaringen & Test (2024)

Gepubliceerd door Kaz op

schwinn 700ic

Wil je als fanatieke wielrenner ’s winters ook door kunnen trainen? Dat is mogelijk met de Schwinn 700IC. Deze spinningfiets kun je zien als een racefiets zonder wielen.

Je traint op een intensieve manier, je bent niet van het weer afhankelijk en je beleeft een hoop plezier. Met alle dank aan deze hoogwaardige en krachtige spinningfiets van Schwinn.

Stabiele constructie

Schwinn heeft bij de 700IC, voorheen IC7 genoemd, voor een stabiele constructie gezorgd. Zo weegt de spinningfiets in zijn totaliteit 45,4 kilogram.

Bij het monteren is dit een aandachtspuntje, maar daarna brengt dit hoge gewicht veel voordelen met zich mee.

Dit gewicht zorgt er onder meer voor dat de spinningfiets als een huis staat. Je ervaart hierdoor nooit een onbalans en maakt vloeiende bewegingen. Net zoals je anders op je racefiets zou doen.

Dual-SPD pedalen

Als wielrenner zet je kracht naar beneden toe, maar je haalt je benen ook weer krachtig omhoog. Aangezien je op je racefiets klikschoenen draagt, breng je op deze manieren een dubbele kracht over.

Die mogelijkheid heb je bij de Schwinn 700IC ook. Schwinn heeft namelijk voor Dual-SPD pedalen gezorgd.

Deze pedalen zorgen ervoor dat je twee keuzes hebt:

  • Je kunt normale schoenen dragen
  • Je kunt gebruik maken van klikschoenen

Intensief trainen

Met de Schwinn 700IC richt Schwinn zich op de intensieve thuissporter. Op de serieuze fietser die bijvoorbeeld in de wintermaanden aan zijn/haar conditie wilt werken.

Geldt dit ook voor jou? Dan is het goed om te weten dat je op deze fietstrainer intensief kunt trainen.

Dit is onder meer te danken aan het vliegwiel van 18 kilogram. Doordat dit vliegwiel relatief zwaar is, kun je uit veel weerstandsniveaus kiezen.

Uniek bij de 700IC is dat je dit op een traploze manier kunt doen. Je bepaalt hierdoor nauwkeurig de weerstand waarmee je traint.

Het zware vliegwiel zorgt overigens ook voor vloeiende bewegingen. Doordat het vliegwiel zwaar is, zorgt het vliegwiel voor een soepele beweging van pedalen. Dit draagt vervolgens bij aan de vloeiende bewegingen die je op deze spinningfiets maakt.

Duidelijke LCD console

De Schwinn 700IC is van een duidelijke LCD console voorzien. Op deze console zie je alle belangrijke waarden duidelijk naar voren komen: de snelheid, de verbrande calorieën, de afstand, de tijd en de omwentelingen per minuut.

Draadloze hartslagmeting is bij de Schwinn 700IC ook mogelijk. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een borstband. Deze borstband koppel je middels bluetooth aan de spinningfiets, waarna deze twee onderdelen met elkaar communiceren.

Ergonomisch en fraai design

De Schwinn 700IC is een lust voor het oog. Net zoals bij bijvoorbeeld de Schwinn 800IC is gekozen voor een zwarte kleur in combinatie met rode details. De spinningfiets ziet er hierdoor gaaf uit en nodigt direct uit om te trainen.

Het design is niet alleen fraai, maar is ook nog ergonomisch:

  • Verstelbaar stuur: het stuur van de Schwinn 700IC kun je nauwkeurig in hoogte verstellen. Stel het stuur op de gewenste hoogte in en je neemt een fijne houding aan. Bijkomend voordeel: je kunt het stuur ook nog horizontaal verstellen.
  • Verstelbaar zadel: het zadel van deze spinbike verstel je ook op twee manieren. Het is mogelijk om het zadel verticaal te verstellen, maar ook horizontaal. Door de horizontale verstelbaarheid creëer je de ideale afstand tussen het stuur en het zadel.
  • Meerdere grepen op het stuur: Schwinn heeft bij deze spinningfiets voor een uitgebreid stuur gekozen. Dankzij de grepen op het stuur kun je moeiteloos van positie wisselen.

Doordat je deze fiets geheel naar wens in kunt stellen, is de fiets voor bijna iedereen geschikt. Zo is het maximale belastbare gewicht 136 kilogram en de maximale gebruikerslengte 195 centimeter.

Veel handige extra’s

Deze betaalbare spinningfiets van Schwinn is voorzien van allerlei handige extra’s. Het gaat onder meer om transportwielen, om een tablethouder, om een bidonhouder en om een gratis trainingsprogramma.

Als je deze spinningfiets koopt, krijg je een maandabonnement CycleMasters gratis.

Ben je op zoek naar een geschikte spinningfiets voor intensieve thuistrainingen? Wil je daarmee in de wintermaanden je conditie op peil houden? Met de Schwinn 700IC geniet je van intensieve en realistische trainingen.

Deze fiets voelt bijna als een echte racefiets aan, waardoor je gericht, leuk en aangenaam traint. Niet alleen nu, maar de komende jaren. De Schwinn 700IC is namelijk van de gekende Schwinn kwaliteit!


Categorieën: Reviews

Kaz

Kaz is onze spinningfiets reviewer. Hij houdt ervan om een spinningbike kritisch onder de loep te nemen en te beoordelen op de belangrijkste punten. Dankzij zijn ervaring in het spinning en onderhoud aan fitnessapparatuur, weet hij als geen ander waar hij op moet letten bij het testen van de bikes.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + 12 =