Dit zijn de top 5 beste professionele spinningfietsen

Gepubliceerd door Joni op

Professionele Spinningfietsen

Wil je op een intensieve, serieuze en professionele manier op je spinbike trainen? Dan heb je baat bij een goede professionele spinningfiets.

Zo’n spinningfiets is over het algemeen vrij prijzig, maar biedt wel de gewenste trainingsmogelijkheden aan een professional.

Wij lichten de top 5 beste professionele spinningfietsen voor je uit. Lees snel verder!

De 5 beste professionele spinningfietsen uitgelicht

Als je een professionele sporter bent heb je baat bij een goede professionele spinningfiets. Maar, voor welke variant kun je dan het beste kiezen?

Wij raden je aan om voor één van onderstaande 5 professionele spinningfietsen te kiezen.

1. Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7

Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7

Wij vinden de Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7 de beste professionele spinningfiets. Dit is onder meer aan het merk Life Fitness te danken.

Dit merk weet als geen ander hoe ze professionele fitnessapparatuur moeten ontwikkelen. Deze spinningfiets voldoet dan ook aan de strengste eisen.

De IC7 is van een groot kleurenconsole voorzien, is compatibel met fitnessapps, beschikt over een 300 graden magnetische weerstand en beschikt over een betrouwbare vermogensmeter.

Al deze specificaties zorgen ervoor dat je op een intensieve en leuke manier kunt trainen.
2. Spirit Fitness Pro CB900 Spinbike

Spirit Fitness Pro CB900 Spinbike

Geef je liever iets minder geld uit aan je professionele spinningfiets? Kijk dan eens naar de Spirit Fitness Pro CB900 Spinbike.

Deze spinbike biedt veel trainingsmogelijkheden, maar is wel een heel stuk goedkoper.

Wat overigens ook direct opvalt, is de vormgeving van deze spinbike. Het is een flitsende fiets om te zien, maar deze vormgeving is ook nog eens functioneel te noemen.

Deze spinbike beschikt over een 20 kilogram zwaar vliegwiel. In combinatie met de magnetische weerstand zorgt dit voor de gewenste trainingsmogelijkheden.

De weerstand is bovendien makkelijk aan te passen, dat doe je door de draaiknop te draaien. Deze stevige spinbike is ook nog eens te belasten tot 150 kilogram.
3. Tunturi Platinum Sprinter PRO Spinningfiets

Tunturi Platinum Sprinter PRO Spinningfiets

Is het niet zo dat Tunturi alleen spinningfietsen voor thuisgebruik ontwikkeld? Nee, dat is niet het geval, getuige de Tunturi Platinum Sprinter PRO Spinningfiets.

Deze spinbike is speciaal voor semiprofessioneel tot professioneel gebruik ontwikkeld.

Met deze spinbike haal je een alleskunner in huis. De fiets is van een hoge kwaliteit, heeft een ergonomisch ontwerp en biedt de nodige trainingsmogelijkheden.

Dit is te danken aan het weerstandsysteem, het zware vliegwiel en de bluetooth ontvanger. Dankzij de SPD pedalen breng je de kracht vanuit je benen bovendien nog beter over.
4. Bowflex VeloCore Spinbike

Bowflex VeloCore Spinbike

Wil je een professionele spinningfiets met groot scherm hebben? Dan raden we je graag de Bowflex VeloCore Spinbike aan.

Dankzij dit grote scherm kun je op een interactieve manier gebruik maken van de verschillende fitnessapps. Ook kun je tijdens je intensieve training op dit scherm van bijvoorbeeld je favoriete serie genieten.

Uiteraard biedt deze professionele spinningfiets de nodige trainingsmogelijkheden. Wat deze spinningfiets ook biedt, is meerdere zithoudingen.

Je kunt op de normale manier op deze spinfiets zitten, maar je kunt ook een leunende houding aannemen. Dit is volledig te danken aan het multifunctionele stuur van deze spinbike.
5. Life Fitness ICG IC6 Indoor Bike

Life Fitness ICG IC6 Indoor Bike

We komen nogmaals bij het merk Life Fitness terug. De Life Fitness ICG IC6 Indoor Bike is namelijk ook een prima professionele spinningfiets.

Deze fiets is van een hoge kwaliteit, heeft een innovatief ontwerp en biedt talloze trainingsmogelijkheden. Dit komt onder meer door de geweldige magnetische weerstand.

Wat ook uniek is, is de WattRate Computer. Met deze computer hou je moeiteloos je trainingsprestaties in de gaten.

Ook is deze spinfiets van bluetooth voorzien en geniet je van een opvallend zwaar vliegwiel. Al deze zaken zorgen ervoor dat je op een leuke en intensieve manier kunt trainen.
Waarom voor een professionele spinningfiets kiezen?

Stel je hoge eisen aan je nieuwe spinningfiets? Of wil je graag op een intensieve en professionele manier trainen? Dan heb je absoluut baat bij een professionele spinningfiets.

Ten eerste komt dit door de trainingsmogelijkheden van een professionele spinbike. Op een professionele fiets ben je simpelweg van véél meer mogelijkheden verzekerd. Je traint hierdoor op een diverse, leuke en intensieve manier.

Ten tweede komt dit door de algehele kwaliteit. Een professionele spinningfiets is een stuk robuuster, waardoor ‘ie zo stevig als een huis staat. Dit stelt je in staat om héél intensief op de spinningfiets te trainen. Wat wil je nog meer?

Ten derde is de samenstelling volledig afgestemd op de professionele eindgebruiker. Hierbij kun je denken aan het weerstandssysteem, de pedalen, de trainingscomputer en aanverwante zaken.

Uiteraard beschikken alle professionele spinningfietsen ook over een bluetooth ontvanger, waardoor je ook gebruik van de beste fitnessapps kunt maken.

Waar moet je rekening mee houden?

professionele spinningfiets tunturi

Heb je interesse om een professionele spinningfiets te kopen? Dan zijn er wel meerdere zaken waar je goed rekening mee moet houden:

  • Afmetingen en gewicht. Bij een professionele spinningfiets is het probleem niet in de afmetingen te vinden, maar wel in het gewicht. Doordat zo’n spinbike erg zwaar is, kun je ‘m mogelijk niet al te makkelijk naar je bovenverdieping tillen. Ook moet je rekening houden met een flinke belasting voor de vloer in je woning.
  • Het prijskaartje. Wil je de beste professionele spinningfiets kopen? Dan moet je simpelweg diep in de buidel tasten. De professionele varianten zijn behoorlijk prijzig, waardoor je dit niet kunt vergelijken met een spinbike voor recreatief gebruik.
  • Beperkter aanbod. Wil je een spinningfiets voor recreatief gebruik kopen? Dan heb je de keuze uit tientallen modellen. Dat is bij een professionele variant anders. Het aanbod hiervan is beperkter, maar gelukkig kun je voor bovenstaande 5 varianten kiezen. Dit zijn professionele spinningfietsen die volledig naar onze wens zijn.

Conclusie – Is een professionele spinningfiets aan te raden?

Als je op een professionele manier wilt trainen, ontkom je niet aan de aanschaf van een professionele spinningfiets.

Zo’n fiets is geschikt voor het zwaardere werk, is van een hoge kwaliteit en biedt ongekend veel trainingsmogelijkheden.

Is dat precies wat je wilt? Dan raden wij je aan om direct je keuze te maken tussen bovenstaande varianten.

Durf te investeren in de beste professionele spinningfiets; je geniet hier vervolgens jarenlang van!


Categorieën: Blogs

Joni

Joni is een grote spinning liefhebber en tevens werkzaam als indoor cycling instructeur in de sportschool. Ze verzorgt spinninglessen met veel plezier en weet daardoor als geen ander waar een goede spinningbike aan moet voldoen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + zeventien =