FitBike Race Magnetic Pro – Review & ervaringen 2024 (Getest)

Gepubliceerd door Kaz op

fitbike race magnetic pro

De FitBike Race Magnetic Pro is een professionele spinningfiets van het gekende merk FitBike.

Dit merk heeft reeds meerdere populaire spinningfietsen op de markt gebracht; de FitBike Race Magnetic Pro hoort zeker in dat lijstje thuis.

Deze spinningfiets is voor zowel recreatief- als voor professioneel gebruik geschikt. Je kunt deze spinningfiets prima in bijvoorbeeld je eigen sportschool neerzetten.

Stabiele constructie

FitBike heeft de Race Magnetic Pro van een robuust design voorzien. Dit robuuste design is te danken aan de gebruikte materialen, het dikke vliegwiel en de gehele constructie. Door deze constructie weegt deze spinningfiets 61 kilogram.

Dankzij de stabiele constructie kan iedereen van deze spin bike gebruik maken. Het maximale gebruikersgewicht is maar liefst 150 kilogram.

Opvallend bij de Race Magnetic Pro is het crankstel. Dit crankstel bestaat uit 3 losse onderdelen, zoals ook bij een sportfiets het geval is. In combinatie met de industriële kogellagers zorgt dit voor een lange levensduur.

Prachtig design

De FitBike Race Magnetic Pro is een lust voor het oog. De matzwarte onderdelen staan prachtig in combinatie met de gele details. De gesloten kettingkast met de stoere belettering maakt het totale design nog krachtiger (en fraaier).

Ook het dikke vliegwiel – aan de voorzijde van de fiets – is mede bepalend voor de gave uitstraling. Zodra je deze spinbike in een sportruimte zet, fleur je de gehele ruimte hier direct mee op.

Slim ontwerp

Het design is niet alleen prachtig, maar de vormgeving is ook nog eens erg slim. Zo heeft FitBike voor een speciaal ontworpen zadel gekozen. Dit zadel is in maar liefst 9 hoogtes verstelbaar; ongeacht hoe lang je bent, stel je dit zadel geheel naar wens in.

Bijkomend voordeel is dat dit zadel gebruik van een pop-in systeem maakt. Op het moment dat je veel kracht op het zadel zet, blijft het zadel altijd in dezelfde stand staan. Dit systeem voorkomt dat het zadel bij een flinke belasting naar beneden zakt.

Hecht je veel waarde aan je zithouding? Het zadel van de Race Magnetic Pro is ook nog horizontaal verstelbaar. Met een handig schuifje stel je het zadel op de millimeter nauwkeurig in.

Krachtige bewegingen

Met de FitBike Race Magnetic Pro maak je de trainingen zo zwaar als je zelf maar wilt. Tijdens het trainen ben je in ieder geval in staat om krachtige bewegingen te maken. Met alle dank aan het SPD en toe clip systeem van de pedalen.

Met dank aan de toeclips zet je je voeten erg stevig in de pedalen vast. Druk je voeten naar beneden en je levert veel kracht op de pedalen.

Door je voet vervolgens weer naar boven te halen, versterk je deze kracht alleen maar. Je bent hierdoor – net zoals bij een racefiets – in staat om krachtige bewegingen te maken.

Tal van trainingsmogelijkheden

Bij deze spinningfiets van FitBike ben je van veel trainingsmogelijkheden verzekerd. Dit is onder meer te danken aan het grote, dikke en zware vliegwiel. Dit vliegwiel heeft een gewicht van maar liefst 22 kilogram; je maakt hiermee de trainingen behoorlijk zwaar.

Belangrijk voordeel is ook dat je gericht op wattage kunt trainen. Dit is hoofdzakelijk te danken aan het magnetische weerstandsysteem.

Magnetisch weerstandsysteem

Zoals de benaming al doet vermoeden, beschikt deze spinningfiets over een magnetisch weerstandsysteem.

Dit is opvallend te noemen, aangezien veel spinningfietsen juist gebruik van een viltblokje maken. FitBike heeft er echter voor gekozen om dat bij deze fiets anders te doen.

Dankzij de magnetische weerstand geniet je van de nodige voordelen:

  • Je bepaalt de weerstand zeer nauwkeurig. Met dank aan de draaiknop stel je de weerstand volledig naar je wens in.
  • Onderhoudsvrij. Een magnetisch weerstandsysteem sluit niet, waardoor dit systeem onderhoudsvrij is. Dat is bij een spinningfiets met een viltblokje als weerstandsysteem compleet anders.
  • De spinningfiets maakt een stuk minder lawaai. Bij een variant met een viltblokje komt dit blokje voortdurend tegen het draaiende gedeelte aan. Dit brengt veel lawaai met zich mee, maar hier heb je bij de Race Magnetic Pro gelukkig ook geen last van.

Geruisloos

Met de FitBike Race Magnetic Pro ben je in staat om óók ’s avonds en ’s ochtends vroeg te trainen. Met dank aan het magnetisch weerstandsysteem en de V-belt. Deze twee onderdelen zorgen ervoor dat deze spin bike nagenoeg geruisloos is.

Bij deze spin bike heeft FitBike bewust voor een industriële V-belt gekozen. Door deze aandrijving maakt de fiets nagenoeg geen lawaai. Ideaal als je intensief traint; bij een fiets met kettingaandrijving zijn intensieve trainingen behoorlijk lawaaierig.

Uitmuntende kwaliteit

De Race Magnetic Pro is één van de vele spinningfietsen van FitBike. Alle spinningfietsen van dit merk zijn van een prima kwaliteit.

Als je voor de Race Magnetic Pro kiest, ben je ook van een lange levensduur verzekerd. Een lange levensduur waarbij je van de vele voordelen geniet.

Naar wens uit te breiden

Heb je het liefste een spinningfiets met display? Dan is het aan te raden om de FitBike trainingscomputer te kopen. Deze computer sluit je op deze fiets aan, waarna je via de computer alle trainingswaarden af kunt lezen.

Best gewaardeerde indoor fiets

De website Kieskeurig.nl heeft de FitBike Race Magnetic Pro meerdere keren tot best gewaardeerde indoor fiets uitgeroepen.

Dat deze spinningfiets deze eretitel meerdere keren in de wacht heeft gesleept, is veelzeggend. Veelzeggend voor de kwaliteit, populariteit en trainingsmogelijkheden.

Ideale spinningfiets voor in tal van situaties

In tal van situaties is dit de ideale spinningfiets. Dat is het geval als je als recreatieve fietser vanuit huis aan je conditie wilt werken. Maar, dit is ook het geval als je indoor cyclinglessen geeft, als je een personal trainer bent of voor bedrijfsfitness.

Met andere woorden: de FitBike Race Magnetic Pro is een prima spinningfiets voor recreatieve- én professionele doeleinden. Ongeacht waarvoor je een spinningfiets nodig hebt, is dit een prima optie.

Geheel naar wens aan te passen, robuust, ergonomisch design, geweldige kwaliteit en veel trainingsmogelijkheden.

Dat is de FitBike Race Magnetic Pro in een notendop. Bekijk deze specificaties op je gemakje en schaf deze spinningfiets snel, gemakkelijk en veilig via onze website aan!

Tip: is de FitBike Race Magnetic Pro net iets teveel van het goede voor je? Kijk dan eens naar de FitBike Race Magnetic Home.


Meer spinningfietsen van FitBike:


Categorieën: Reviews

Kaz

Kaz is onze spinningfiets reviewer. Hij houdt ervan om een spinningbike kritisch onder de loep te nemen en te beoordelen op de belangrijkste punten. Dankzij zijn ervaring in het spinning en onderhoud aan fitnessapparatuur, weet hij als geen ander waar hij op moet letten bij het testen van de bikes.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + drie =