FitBike Race Magnetic Home – Review & Ervaringen 2024 (Getest)

Gepubliceerd door Kaz op

fitbike race magnetic home

Eén van de beste spinningfietsen voor de intensieve thuissporter. Dat is dé manier waarop we de FitBike Race Magnetic Home in één zin kunnen omschrijven.

Bij het ontwerpen van deze fiets heeft de focus volledig op de intensieve thuissporter gericht.

Dit is te merken aan het design, het weerstandsysteem, de trainingsmogelijkheden en de vele extra’s.

Intensief te gebruiken

De FitBike Race Magnetic Home is een spinningfiets die je thuis intensief kunt gebruiken. Dit is onder meer te danken aan de stabiele constructie van de fiets.

FitBike heeft louter de juiste materialen gebruikt, waardoor de fiets letterlijk en figuurlijk tegen een stootje bestand is.

Hierbij speelt het dikke en zware vliegwiel ook een grote rol. Dit vliegwiel, aan de voorzijde van de fiets te vinden, is maar liefst 20 kilogram zwaar. Daarmee is dit vliegwiel slechts 2 kilogram lichter dan het vliegwiel van de FitBike Race Magnetic Pro.

Ideaal weerstandsysteem

Veel spinningfietsen die voor thuisgebruik geschikt zijn, beschikken over een viltblokje. Met dit blokje wordt de weerstand ingesteld, maar dit brengt het nodige lawaai met zich mee.

FitBike heeft gelukkig voor een compleet ander weerstandsysteem gekozen. Het gaat hierbij om een magnetisch weerstandsysteem, waarmee je nauwkeurig de weerstand instelt.

Dit is te danken aan de handige draaiknop. Door aan deze knop te draaien, stel je nauwkeurig de weerstand in. Vervolgens trap je met precies de gewenste weerstand.

Zonder last van lawaai te hebben en zonder bang te hoeven zijn voor komend onderhoud. Dit weerstandsysteem is namelijk volledig onderhoudsvrij.

Slim design voor in huis

Dat dit een ideale spinningfiets voor thuisgebruik is, blijkt ook uit het slimme design. Deze FitBike ziet er stoer uit, beschikt over blauwe details en is volledig naar wens in te stellen.

Zo is het mogelijk om het zadel op meerdere manieren te verstellen. Wil je het zadel net iets hoger of iets lager hebben? Met de draaiknop aan de achterzijde van het zadel stel je de hoogte van het zadel moeiteloos in.

Wil je het zadel iets naar voren of naar achteren hebben? Met dank aan een handig schuifmechanisme stel je het zadel ook horizontaal volledig naar wens in. Dit doe je op de millimeter nauwkeurig, waardoor je altijd de perfecte zithouding aanneemt.

Daarbovenop komt dat je ook het stuur naar wens in kunt stellen. De hoogte van het stuur is te bepalen aan de hand van vier verschillende posities.

Het stuur van de FitBike Race Magnetic Home heeft nog meer te bieden. FitBike heeft er namelijk voor gekozen om meerdere beugels op het stuur aan te brengen. Dankzij de arm pads is het zelfs mogelijk om een triatlon houding (langdurig) aan te nemen.

Uitmuntende techniek

Bij het ontwerpen van de FitBike Race Magnetic Home lag de focus op de intensieve thuissporter. Bij FitBike heeft men er echter wel voor gekozen om hier professionele technieken voor te gebruiken.

Dit blijkt onder meer uit de industriële V-belt van deze spinningfiets. Deze snaar drijft de gehele spinningfiets aan, maar doet dit op een geruisloze manier. Ten opzichte van een kettingaandrijving maakt deze V-belt echt een heel stuk minder lawaai.

Deze V-belt doet zijn werk bovendien prima. Elke beweging die je op de pedalen maakt, wordt feilloos overgegeven aan het vliegwiel. Je bent hiermee in staat om veel kracht te leveren, waarbij elke beweging ook nog stabiel uitgevoerd wordt.

Inclusief trainingscomputer

Bij aanschaf van de FitBike Race Magnetic Home krijg je standaard een trainingscomputer geleverd. Deze computer bevestig je op het stuur, waarna je allerlei waarden af kunt lezen.

Het gaat hierbij onder meer om de trainingstijd, de snelheid, de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën.

Op deze computer lees je ook de RPM af; de totale aantal rotaties per minuut. Verder lees je via dit display de ODO af; dit is de totale afstand die geregistreerd is met de trainingscomputer.

Erg leuk om hiermee te zien hoeveel kilometer je per jaar fietst.

Meerdere pedalen mogelijk

De FitBike Race Magnetic Home is standaard voorzien van pedalen met toe clips. Door deze clips maak je je voeten stevig vast in het pedaal, waardoor je veel kracht over kunt brengen.

Wil je nou nóg meer kracht overbrengen? Dan is het mogelijk om andere pedalen op de crank te monteren.

Aangezien FitBike voor een standaard maat crank heeft gekozen, kun je alle ‘reguliere’ pedalen monteren. Hierbij kun je kiezen voor bijvoorbeeld SPD pedalen.

Veel trainingsmogelijkheden

Ga je geen uitdaging uit de weg qua trainingen? Dan is de FitBike Race Magnetic Home voor je op het lijf geschreven.

Dankzij het zware vliegwiel en het weerstandsysteem train je namelijk bijzonder intensief. Hóe intensief je deze trainingen maakt, is overigens volledig aan jezelf om te bepalen.

Feit is dat je deze spinningfiets bijzonder intensief kunt gebruiken. Sluit de spinningfiets desondanks qua trainingsmogelijkheden niet helemaal op je wensen aan?

Kijk dan eens naar de FitBike Race Magnetic Pro. Deze FitBike spinningfiets heeft een nog zwaarder vliegwiel (22 kilogram).

Uitmuntende kwaliteit

FitBike levert kwaliteit. Ook ,met deze spinningfiets heeft dit merk weer vakwerk afgeleverd. De spinningfiets is prettig te gebruiken, staat erg stevig en is van de juiste materialen vervaardigd.

Al deze elementen zorgen er tezamen voor dat de levensduur van deze spinningfiets lang is.

Voor deze spinningfiets betaal je bovendien niet de hoofdprijs. Leg deze spinningfiets naast een vergelijkbare spinningfiets en je ziet dat déze variant vrij voordelig is.

Uniek design

Het design van de FitBike Race Magnetic Home kan beste als ‘uniek’ bestempeld worden. Dit is te danken aan de blauwe details, aan de gesloten kettingkast en aan de urban belettering op de gesloten kettingkast.

Door die belettering krijgt de uitstraling van deze spinningfiets een extra dimensie.

De blauwe details zie je overal terugkomen. Bij het onderstel, bij de verstelmogelijkheden (stuur, zadel) en op het vliegwiel.

Opvallend is ook dat deze spinningfiets van wieltjes voorzien is. Met dank aan deze transportwielen verplaats je de fiets gemakkelijk in je woning.

Al met al is dit een ideale spinningfiets voor intensief thuisgebruik. De fiets heeft een stevige constructie, is geheel naar wens in te stellen en is van een uitmuntende kwaliteit. Aan deze spinningfiets ga je veel trainingsplezier beleven!


Meer van FitBike:


Categorieën: Reviews

Kaz

Kaz is onze spinningfiets reviewer. Hij houdt ervan om een spinningbike kritisch onder de loep te nemen en te beoordelen op de belangrijkste punten. Dankzij zijn ervaring in het spinning en onderhoud aan fitnessapparatuur, weet hij als geen ander waar hij op moet letten bij het testen van de bikes.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =