FitBike Race Magnetic Basic – Review & Testrapport (2024)

Gepubliceerd door Kaz op

fitbike race magnetic basic

Ben je op zoek naar een geschikte spinningfiets voor thuisgebruik? Mocht je niet al te intensief willen trainen, is de FitBike Race Magnetic Basic een prima optie.

Dit model valt binnen het aanbod van FitBike onder de ‘Home’ en ‘Pro’ variant.

Voor de beginnende fietser is dit een ideale spinningfiets. De fiets is gemakkelijk in gebruik, is onderhoudsvrij, biedt voldoende trainingsmogelijkheden en is betaalbaar.

Het prachtige design maakt het plaatje helemaal compleet.

Magnetisch weerstandsysteem

Veel spinningfietsen hebben een weerstandsysteem in de vorm van een viltblokje. Dit blokje loopt tegen het vliegwiel aan, waardoor er een weerstand ontstaat. FitBike kiest bij haar spinningfietsen echter voor een ander systeem.

Dat heeft het merk ook bij de betaalbare FitBike Race Magnetic Basic gedaan. Deze fiets beschikt over een magnetisch weerstandsysteem, waarmee je nauwkeurig de weerstand in kunt stellen.

Bovendien is dit systeem volledig onderhoudsvrij en maakt het niet al te veel lawaai.

Bijkomend voordeel: het vliegwiel is maar liefst 20 kilogram zwaar. Je kunt hierdoor een flinke weerstand creëren. Mocht je als beginnende fietser intensief willen trainen, is dat dus direct mogelijk.

Stabiele constructie

fitbike_race magnetic basic spinningbike

FitBike heeft voor een fraaie én stabiele spinningfiets gezorgd. Dit is onder meer te danken aan het vliegwiel van 20 kilogram.

Doordat dit vliegwiel relatief zwaar is, maak je efficiënte en stabiele trapbewegingen. Zowel jijzelf als de spinningfiets raken nooit in onbalans tijdens het fietsen.

Dat FitBike voor een stevige constructie heeft gekozen, blijkt uit het totaalgewicht van 44 kilogram. Zelfs als je intensief op de hoogst mogelijke weerstand traint, geeft deze fiets geen krimp.

Gaaf design

Het design is niet het meest belangrijke punt, maar het design van de FitBike Race Magnetic Basic is dik in orde. FitBike heeft voor een stevig onderstel gezorgd, een toffe kleurstelling, een gesloten kettingkast en een groot vliegwiel.

De kleuren zwart, rood en wit vormen in ieder geval een prachtige combinatie. Een combinatie waar je de komende jaren van kunt genieten.

Ergonomisch ontwerp

Het design van de FitBike Race Magnetic Basic is fraai, terwijl het ontwerp ook nog ergonomisch is. Dit is onder meer terug te zien aan het zadel; het zadel kun je eenvoudig horizontaal en verticaal verstellen.

Wil je het zadel net iets hoger of lager hebben? Dat is bij deze FitBike spinningfiets snel te doen.

Je kunt het zadel dus ook verticaal instellen. Met een handig mechanisme schuif je het zadel net iets naar voren of naar net iets naar achteren. Daarmee neem je een nog aangenamere houding aan.

Dat wordt verder versterkt door het in hoogte verstelbare stuur. Dit stuur kun je tot op de centimeter nauwkeurig instellen.

Geluidsstil

Dat FitBike voor een magnetisch weerstandsysteem gekozen heeft, zorgt voor veel voordelen. Zo is het ideaal dat dit systeem nagenoeg fluisterstil werkt.

Tijdens het fietsen maakt deze fiets nagenoeg geen lawaai; dit geldt voor het weerstandsysteem, maar ook voor de V-belt.

Handige fietscomputer

fitbike_race magnetic basic fietscomputer

Bij aanschaf van de FitBike Race Magnetic Basic krijg je een handige fietscomputer meegeleverd. Op deze fietscomputer zie je de trainingstijd, snelheid, afstand, aantal rotaties per minuut, totale afgelegde afstand op de spinningfiets en het calorieverbruik.

Bij dat laatste is het goed om te weten dat dit om een indicatie gaat.

Prima kwaliteit

FitBike levert alleen maar kwaliteit. Dit heeft het merk met de FitBike Race Magnetic Home gedaan, met de FitBike Race Magnetic Pro en nu ook met de FitBike Race Magnetic Basic.

Dit instapmodel van FitBike is van de juiste materialen vervaardigd en heeft zodoende een lange levensduur.

Veel handige extra’s

Dat de FitBike Race Magnetic Basic een instapmodel is, is eigenlijk nergens aan terug te zien. Niet aan de stabiele constructie, niet aan de trainingsmogelijkheden en niet aan de handige extra’s.

Zo beschikt deze spinningfiets over een bidonhouder en transportwieltjes. Met dank aan de wieltjes verplaats je deze fiets (44 kilogram) makkelijk in je woning.

Ideaal voor thuisgebruik

De FitBike Race Magnetic Basic is een ideale spinningfiets voor thuisgebruik. De fiets doet zijn werk prima, is fluisterstil, is van een prima kwaliteit en biedt veel gemak.

Ben je als beginnende fietser op zoek naar een spinningfiets? Of wil je op een spinningfiets calorieën verbruiken, aangenaam trainen en/of aan je conditie werken?

In al deze situaties is de FitBike Race Magnetic Basic voor je op het lijf geschreven. Ook met dank aan het relatief scherpe prijskaartje is dit een ideaal instapmodel.


Meer van FitBike:


Categorieën: Reviews

Kaz

Kaz is onze spinningfiets reviewer. Hij houdt ervan om een spinningbike kritisch onder de loep te nemen en te beoordelen op de belangrijkste punten. Dankzij zijn ervaring in het spinning en onderhoud aan fitnessapparatuur, weet hij als geen ander waar hij op moet letten bij het testen van de bikes.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =