FitBike Race 4 – Review & Testrapport (2024)

Gepubliceerd door Kaz op

fitbike race 4

Ben je op zoek naar een geschikte spinningfiets voor thuisgebruik? De FitBike Race 4 sluit in dat geval perfect op je wensen aan.

Deze spinbike is stabiel, biedt veel trainingsmogelijkheden en is ideaal voor de thuissporter. Dat is ook te danken aan de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding.

Magnetisch weerstandsysteem

Veel spinningfietsen in deze prijsklasse zijn van een viltblokje voorzien, zoals ook bij de FitBike Race 3 het geval is.

Bij de FitBike Race 4 heeft men echter voor een magnetisch weerstandsysteem gekozen. Dat betekent dat je erg nauwkeurig de gewenste weerstand instelt.

Bijkomend voordeel is dat dit systeem nagenoeg geruisloos werkt. Mocht je ’s avonds laat nog op je spinningfiets willen stappen, is dat bij de Race 4 absoluut mogelijk. Overigens is het ook goed om te weten dat dit systeem volledig onderhoudsvrij werkt.

Bij de Race 4 heeft FitBike voor een V-belt als aandrijving gekozen. Ook deze snaar brengt een belangrijk voordeel met zich mee: de snaar werkt geruisloos. Zowel deze snaar als het weerstandsysteem zorgen voor een nagenoeg stille spinningfiets!

Veel trainingsmogelijkheden

fitbike race 4 spinning

De FitBike Race 4 biedt tal van trainingsmogelijkheden. Met dank aan het magnetische weerstandsysteem stel je de weerstand van de spinbike erg nauwkeurig in.

Je bent hierdoor in staat om intervaltrainingen uit te voeren, om duurtrainingen uit te voeren en om meer ontspannende trainingen uit te voeren.

Bluetoothontvanger

Dat de Race 4 veel trainingsmogelijkheden biedt, is ook aan de bluetoothontvanger te danken. Dankzij deze ontvanger kun je deze fiets aan bijvoorbeeld Zwift koppelen.

Nadat je dit gedaan hebt, bevind je je opeens in een virtuele wereld. Je kunt virtuele spinninglessen volgen, virtuele routes fietsen en de strijd met andere mensen aangaan.

Uniek hierbij is dat het weerstandsysteem met Zwift communiceert. Het weerstandsysteem geeft het wattage zeer nauwkeurig aan Zwift door, waardoor de trainingen naar een nóg hoger niveau getild worden.

Stabiele constructie

De Race 4 spinningfiets is met een gewicht van 28 kilogram niet al te zwaar. Mocht je ‘m in huis willen verplaatsen, kost dit dankzij de wieltjes bovendien niet al te veel moeite.

Dit gewicht van 28 kilogram zorgt er aan de andere kant voor dat deze fiets erg stabiel staat. Zelfs als je heel intensief traint, geeft de fiets geen krimp.

Duidelijke fietscomputer

Net zoals de meeste andere spinningfietsen is ook de Race 4 van een fietscomputer voorzien. Deze computer registreert onder meer de snelheid, de afstand, de tijd, het calorieverbruik en de hartslag.

Voor het opmeten van je hartslag maak je gebruik van de handsensoren op het stuur.

Wil je de hartslag nauwkeuriger opmeten? Schaf dan een borstband aan en koppel deze middels bluetooth aan de FitBike Race 4.

Ergonomisch trainen

Met de FitBike Race 4 train je niet alleen intensief, maar ook comfortabel. Op deze fiets neem je namelijk moeiteloos een ergonomische houding aan, ongeacht hoe lang je bent.

Dit komt onder meer door het in hoogte verstelbare stuur. Door het stuur op de juiste hoogte te zetten, neem je een aangename houding aan.

Daarbij is het uiteraard ook mogelijk om het zadel in hoogte te verstellen. Stem deze twee hoogtes op elkaar af en train op een ergonomische manier.

Tijdens het fietsen geniet je extra van de pedalen met toeclips. De clips zorgen ervoor dat je voeten muurvast zitten, maar brengen de kracht ook nog eens perfect over.

Zowel bij de neergaande beweging (het trappen) als bij de opgaande beweging (het omhoog trekken van je voet) lever je dankzij deze clips kracht.

Sublieme prijs-kwaliteitverhouding

In deze prijsklasse ga je geen betere en veelzijdigere spinningfiets vinden. Het feit dat deze fiets over een bluetoothverbinding en een magnetisch weerstandsysteem beschikt, is veelzeggend.

Voor de recreatieve en iets serieuzere thuissporter is dit een uitmuntende spinningfiets.

Het prijskaartje van de FitBike Race 4 is eveneens uniek te noemen. Je betaalt verhoudingsgewijs niet al te veel geld, terwijl je wel heel veel waar voor je geld krijgt.

Aan deze veelzijdige en kwalitatieve spinningfiets ga je echt veel plezier beleven.


Meer spinningbikes van FitBike:


Categorieën: Reviews

Kaz

Kaz is onze spinningfiets reviewer. Hij houdt ervan om een spinningbike kritisch onder de loep te nemen en te beoordelen op de belangrijkste punten. Dankzij zijn ervaring in het spinning en onderhoud aan fitnessapparatuur, weet hij als geen ander waar hij op moet letten bij het testen van de bikes.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + 2 =