FitBike Race 2 – Review & Testrapport [2024]

Gepubliceerd door Kaz op

FitBike Race 2

Een ideale spinningfiets voor de recreatieve thuissporter, inclusief een interessante prijs-kwaliteitsverhouding.

Dat is de FitBike Race 2. Dit is één van de eerste spinningfietsen die door FitBike in ons land is uitgebracht. FitBike heeft zich hier in ieder geval direct mee op de kaart gezet.

Stoer design

De FitBike Race 2 kan in je woning tot een ware eyecatcher uitgroeien. De kleurstelling, het design en de algehele vormgeving zorgt namelijk voor een stoere uitstraling.

Dit komt onder meer door de zwarte kleur in combinatie met de groene en witte accenten. Deze kleurstelling staat prachtig en geeft deze spinningfiets een stoere en premium uitstraling.

Ergonomisch vormgegeven

In de basis is de FitBike Race 2 voor nagenoeg iedereen geschikt. Dit komt vooral doordat je deze spinningfiets helemaal naar je wens in kunt stellen.

Zo is het mogelijk om het zadel op twee manieren te verstellen:

  • Horizontale verstelling: het is mogelijk om het zadel iets naar voren of iets naar achteren te schuiven. Ten opzichte van het stuur neem je hiermee een ideale houding aan.
  • Verticale verstelling: uiteraard is het ook mogelijk om het zadel in de hoogte te verstellen. Aangezien de zadelpen vrij lang is, is dit ook een prima spinbike voor langere mensen.

Niet alleen het zadel is verstelbaar, maar ook het stuur. Het stuur kun je in hoogte verstellen, waardoor je een aangename houding aanneemt. Ongeacht hoe lang je bent en wat je voorkeuren met betrekking tot je zithouding zijn.

Handige pedalen

De Race 2 is door FitBike van handige pedalen voorzien. De pedalen beschikken namelijk over verstelbare toeclips; dit zijn kleine clips waarmee je de pedalen strak om je voeten vast trekt. Hiermee weet je zeker dat je voet nooit uit het pedaal schiet.

De toeclips brengen nóg een voordeel met zich mee: je kunt nog meer kracht zetten op het pedaal. Dit doe je tijdens de neergaande beweging, maar ook tijdens de opgaande beweging.

Je trekt hierbij je been omhoog, waarbij je door de toeclips kracht op het pedaal overbrengt.

Uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding

Ben je als recreatieve thuissporter op zoek naar een geschikte spinbike? Dan sluit de FitBike Race 2 ongetwijfeld op je wensen aan. Deze spinbike beschikt over de juiste specificaties én over een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding.

FitBike levert kwaliteit, maar vraagt hier niet de hoofdprijs voor. In de huidige lijn van FitBike is de Race 2 één van de instapmodellen. Iets wat je niet aan de kwaliteit of de mogelijkheden terugziet, maar wél aan het prijskaartje.

Handig display

De FitBike Race 2 beschikt over een handige trainingscomputer met display. Op dit display lees je allerlei waarden af tijdens het trainen, waaronder de afgelegde afstand, het calorie verbruik, de verstreken tijd en de actuele snelheid.

Zeker voor recreatieve doeleinden is dit een prima trainingscomputer.

Veel trainingsmogelijkheden

Met de FitBike Race 2 heb je veel trainingsmogelijkheden tot je beschikking. Deze spinbike beschikt namelijk over een vliegwiel van 13 kilogram. Des te zwaarder je de weerstand instelt, des te intensiever je de training maakt.

Dit weerstandsysteem werkt overigens met een viltblokje; dit blokje wordt tegen het vliegwiel aangedrukt, waardoor de trainingen (nog) zwaarder voor je worden.

Geruisloze aandrijving

FitBike heeft bij de Race 2 voor een zogeheten V-belt gekozen. Dit is een snaar die de aandrijving vormt van het vliegwiel, waarbij de snaar nagenoeg geen geluid maakt. Ideaal als je bijvoorbeeld ’s avonds laat nog even wilt trainen.

Ideaal voor de recreatieve thuissporter

De FitBike Race 2 is een ideale spinningfiets voor de recreatieve thuissporter. Deze spinbike is van een uitmuntende kwaliteit, biedt voldoende trainingsmogelijkheden en is geheel naar wens te verstellen.

Daardoor kun je ook samen met anderen van deze spinbike gebruik maken, bijvoorbeeld met je partner.

Met het oog op de prijs-kwaliteitverhouding is dit één van de beste spinfietsen voor thuisgebruik. Zeker als je niet heel intensief wilt trainen, doet deze spinbike alles waar je behoefte aan hebt.

Voor al dit moois betaal je een interessante prijs. Kijk bij onderstaande aanbieders om de beste prijzen met elkaar te vergelijken:


Meer spinningfietsen van FitBike:


Categorieën: Reviews

Kaz

Kaz is onze spinningfiets reviewer. Hij houdt ervan om een spinningbike kritisch onder de loep te nemen en te beoordelen op de belangrijkste punten. Dankzij zijn ervaring in het spinning en onderhoud aan fitnessapparatuur, weet hij als geen ander waar hij op moet letten bij het testen van de bikes.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + 6 =